Need for Speed Shift e un ştift

Nu cred că pot să spun că a dezamăgit pe cineva, probabil că foarte multă lume se aştepta să iasă o chestie destul de nasoală şi cam prost făcută. Dacă putem să spunem, din multe puncte de vedere, că jocul e destul de trist, la partea de grafică e de lăudat. Mie atât mi-a plăcut, grafica, nu grafica şi efectele, ci doar grafica.

Am stat şi m-am jucat câteva zile, mă gândeam să nu vorbesc despre el chiar fără să ştiu despre ce vorbesc, şi am ajuns la concluzia că e nu e deloc reuşit şi mai e şi destul de enervant. Până şi la meniu au cam dat-o în bară. Meniul probabil e tras de pe consolă, pentru că nici măcar nu are suport pentru mouse, şi are nişte chestii puse exact d-am boulea. Exemplu: de ce trebuie să dau Enter când îmi zice că a reuşit să loadeze profilul sau de ce îmi bagă pe gât conectarea la EA Nation? Pentru că e gândit prost. Tot în categoria chestii enervante putem să mai adăugam şi timpul de încărcare. Mă gândesc că e un timp minim în care încarcă orice mizerie oricât de mică. Dacă stai şi răsfoieşti printre maşini sunt şanse să ajungi la a zecea maşina şi jocul abia ţi-o arată pe prima. E vreme, ce atâta grabă? Nu e grabă nici la curse, durează vreo 30 de secunde până încarcă totul pentru a începe cursa, nimic rău aici, dar ciudat e că atunci când dai restart la cursă timpul o să fie cam acelaşi. Greu de spus ce se întâmplă acolo.

Control, sunete şi efecte? În mare parte varză. Controlul nu e rău la început, cu maşinile alea mai lente e destul de ok, dar apoi se cam îngroaşă gluma şi asfaltul devine ca o iarbă udă pe care maşina se tot duce exact în ce parte vrea ea. Sunetele mi s-au părut toate la fel. Nu contează dacă mergi cu un Renault sau cu un Lamborghini pentru că sunetul e exact acelaşi şi dacă există vreo diferenţă de sunet atunci sigur nu e sesizabilă. Efectele? Parcă şi astea sunt la mâna a doua. Se văd mai multe detalii în pozele de mai jos.

Probabil singurele chestii de apreciat în Need for Speed Shift sunt grafica, maşinile şi un singur efect. De cum am văzut primele imagini din joc am zis că o să fie o grafică superbă şi o să aibă şi nişte maşini foarte bine lucrate. Grafica este, maşini sunt, nimic altceva nu e. Nasol, ca să fie un joc bun trebuie să le aibă pe toate. Şi efectul ăsta care îmi place mie este vizibil în imaginea 4, când iau pe capotă celălalt Porsche. Ce-i cu efectul? Imaginea devine înceţoşată şi tremură toată, mai mult sau mai puţin, în funcţie de puterea de impact. Destul de cool.

Need for Speed Shift
Need for Speed Shift
Need for Speed Shift
Need for Speed Shift
Need for Speed Shift
Need for Speed Shift
Need for Speed Shift
Need for Speed Shift
Need for Speed Shift
Need for Speed Shift
Need for Speed Shift
Need for Speed Shift
Need for Speed Shift
Need for Speed Shift
Need for Speed Shift
Need for Speed Shift
Need for Speed Shift
Need for Speed Shift

Acum vreo 2 zile a apărut şi un patch pentru Need for Speed Shift, patch care repară nu ştiu ce chestiuni în multiplayer, dar nu asta contează, ci contează când a apărut. La 1 săptămână după lansare? Păi cum aşa? S-au grăbit să-l scoată şi nu l-au testat destul sau au fost de acord să-i dea drumu pe piaţă chiar şi aşa varză cum era.

Aş fi vrut să spun câteva chestii şi despre compatiblitatea cu Windows XP sau Windows 7, însă e mai complicată treaba când jocul nu e chiar luat din magazin. Oricum, am avut probleme şi pe XP, dar şi pe 7, mergea când dorea, se bloca când dorea şi tot aşa. După ce am instalat patchul ăsta nu am putut să-l joc pe 1024×768 că se tot bloca şi a trebuit să schimb rezoluţia. În rest, cu blocatul e un fel de loto 6/49.

17 comentarii la Need for Speed Shift e un ştift

  1. urmatorul NFS o sa se numeasca “Nascar” probabil, si o sa fie la fel de neinteresant precum Shift si Pro Street

  2. Am windows 7 si merge perfect. Totusi ma enerveaza ca inainte de fiecare cursa zice “Let’s aim for the podium. Good luck”. Naiba sa mai schimbe si ei din 5 in 5 curse, lipsa de originalitate ?
    N-am avut rabdare sa il termin am renuntat dupa vreo 2 ore.
    Pro: grafica buna
    Contra: restul

  3. Chiar are câteva bug-uri :) cam totul, la jocurile apărute nou, se rezumă la grafică mai bună… iar detaliile lasă parcă tot mai mult de dorit.

  4. Dupa cum iti ziceam si pe twitter, e un joc plictisitor si fara chestii noi. Nimic diferit de pro street. In schimb, reusit mi s-a parut Undercover.

  5. mda…nici mie nu-mi place… cel mai frumos nfs …dupa parerea mea, este nfs porsche

  6. ce sa zic din clipurile pe care leam vazut pe youtube pare destul de cool ma rog masinile ca in rest totui praf de ex oamenii sunt asemanatori q cei de la fifa 05 ma rog cel mai reusit nfs esti nfs mw el a revoutionat grafica in gameuri faceti comparatia intre underground,mw si carbon si o sa vedeti ca am dreptate

  7. si eu sunt foarte dezamagit de el

  8. Pai acum apar tot felul de patch si add-on-uri si upgrade-uri, doar ca asa e moda, nu ca ar folosi foarte mult. Probabil le e si lor greu sa scoata ceva nou si spectaculos…

  9. Vreau si eu o lamurire de la cine stie.Am cumparat jocul original de la Flanco si cu toate astea in meniu lipseste modul Quick Race .Apare doar modul Career .Cind intru pe Career sta blocat 100ani cu niste imagini video care se tot repeta la infinit .Ce naiba are ? Vreau sa stiu daca am luat teapa de nu apare QuickRace in meniu si de ce ruleaza filmuletele alea la infinit in modul Career.Mentionez ca am reinstalat cu atentie de vreo 3 ori si legatura la net este corecta de fiecare data.Multumesc anticipat

    • cel cu jocul cumparat de la flanco ai luat tapa ,pe net se gaseste clona dvd ului original care are si quick race si tot ce vrei,si merge bine joci pana nu mai poti si nu se blocheaza precum spun unii,dar depinde si de puterea sistemului pe care il detin

  10. @dragos

    faza cu Quick Race nu stiu sigur ca nu am verificat ; cat despre filmulete problema nu e jocu ci calculatorul ! e prea slab pentru el ;) inainte sa il mai “tunez” pe al meu asa imi facea si mie

  11. jocul care a venit cu ceva nou de la EA este undercover nu mw ,carbon sau pro street, este un joc nou cu grafica noua ,cine spune mw are grafica buna se inseala , jucati undercover si va veti convinge.un alt joc nou bun e shift doar k este diferit, joci pe circut care nu e o idee asa rea,ceva nou. in domeniu sunt multi comentatori care au intotdeauna comentarii dure, nimic nu este perfect.daca nu le convine sa faca ei un joc sa fie bun la toate si sa fie pe placul tuturor.

  12. http://thepiratebay.org/torrent/5095046/Need_for_speed_shift_2009…pentru iubitorii de shift si care nu au obiectii….merge bine asta ptcei care indeplinesc cerintele de sistem

  13. Mah…yo inteleg ca nu esti asa pasionat de masini. Dar crede-ma, Shift-ul e satisfacator aproape din orice punct de vedere.
    Faza care ai zis-o tu ca toate sunetele seamana intre ele. Raspunsul este Da si Nu:
    -DA, pentru pana la urma sunt toate motoare cu combustie interna si nu e posibil ca unu din ele sa sune ca un avion de exemplu si celelalte nu.
    -NU, nu este vina lor ca tu nu sti cum suna aceste masini in realitate si nu sti face diferenta dintre un V6 si un V10 sau V12. Sunetele a 90% din masinile din shift sunt realizate dupa mostre inregistrate din realitate.
    Jocul este destul de bun si in materie de simulare. Masina se comporta destul de realist, deci satisfacator.
    Patchul: daca te uiti atent, aproape la orice joc apara cate un patch/fix dupa scurt timp dupa lansare. E imposibil sa nu fi omis un mic bug.
    Asteptatul: aici ai dreptate. Se asteapta cam mult.
    Intradevar daca te joci cateva zile la rand, devine putin plictisitor. Dar e un simulator pana la urma nu? Probabil asa trebuie sa fie.
    Tot ce am scris mai mult reprezinta opiniile mele si de altfel probabil ale oricarui fanatic si iubitor de masini. :)

  14. L-am jucat si eu dar parca ii lipseste ceva. Sau eu am devenit prea pretentios. Poate am mai si imbatranit.

  15. imi zice va rog si mie cum sa fac sa nu se tot blocheze jocu nfs shift…va rog sa im ziceti si mie….ma gasiti aici:hortionut_96….multumesc

Tu ce ai de zis?

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.