Vânătoarea pe DC++ continuă

Şi asta de parcă chiar ar conta 2-3 papagali amendaţi cu 3.000 de euro de căciulă.

Un utilizator de DC++ din Cluj cu iniţialele T. D. este al doilea „pirat” din ţara noastră care a fost prins de autorităţi, însă, după ce a achitat 10.000 de lei către Asociaţia Industriei Muzicale din România (AIMR), a fost scos de sub urmărirea penală.

Asociaţia Industriei Muzicale din România (AIMR) a formulat către IPJ Cluj o plângere penală împotriva unui utilizator DC++, care punea la dispoziţia publicului prin intermediul programului instalat opere muzicale şi alte produse protejate de copyright.

Capital.ro

Bine lucrat, bine gândit. Asociaţia Pulii! Găsesc şi ei câte un fraier să le doneze nişte bani din când în când şi gata, au făcut ei ceva, acum e mai bine. Totul e roz şi nu se mai piratează.

În urma cercetărilor penale s-a identificat făptuitorul şi a fost audiat de către Parchet, ocazie cu care a recunoscut că a utilizat DC++, însă fără să ştie că este ilegal.

Adică e treabă serioasă, cercetări penale, audieri, d-astea. Cum ar fi fost să-l bage la pârnaie pe băiatu’ ăsta? ” – Pentru ce te-au băgat frate?! – Trăgeam muzică de pe DC++ …”.

Pe cine impresionează chestiile astea? Eu zic că doar se fac de râs cu toate porcăriile. E uşor să prinzi un bou care stă pe DC++, da’ când vine vorba de infractori adevăraţi sau măcar periculoşi atunci deja nu mai merge treaba, apar problemele şi îi mai prinde pe ăia în zilele cu soare. Eventual.

… asteptăm ziua în care membri Asociaţiei Industriei Muzicale îşi vor găsi un job şi o viaţă reală, că vânătoarea de copii nu e treabă serioasă.

5 comentarii la Vânătoarea pe DC++ continuă

  1. Daca stai in banca ta si nu te apuci sa pui la share discografiile la toti artistii care ii prinzi, sau sa pui pe net albume inainte ca ele sa apara, nu patesti nimic. Dar cum unii se cred mai presus ca legea si forteaza binevointa autoritailor, asa se intampla. Parerea mea este ca sunt un bun exemplu pentru a ne reaminti sa ne cunoastem lungul nasului si sa nu exageram cu pirateria.

  2. @blugi barbati: cacat. astia de pe DC nici macar nu produc bani din asta, dar cum ramane cu aia care fac bani din siteurile de mp3uri? care e mai vinovat: saracul prost care are la share ce a luat de pe net sau ala care pune primu’ pe net materialul?

  3. DC++ pt mine deja e expirat :P

  4. Daca pun doar linkuri, in ce categorie ma situez?

  5. @Muzica: pai daca o sa intre peste tine cineva la 5 dimineata atunci esti in categoria aia naspa. daca nu, atunci n-ai probleme. :)

Tu ce ai de zis?

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.