Cum mai fură Orange

Şi parcă nu era de ajuns să fure ca-n codru, îşi mai şi bate joc de clienţi şi le calcă în picioare toate plângerile venind cu texte ca “nu se poate să nu meargă, trebuie să meargă” atunci când li se sesizează că nu merge mizeria lor de net 3G. Da, ştie toată lumea că trebuie să meargă, de asta vă dă lumea nişte bani.

Acum să vă povestesc cum mai fură Orange de la fraierii cu PrePay. Cineva mă sună într-o dimineaţă de pe Cosmote (ciudat, avea minute pe Orange) şi îmi povesteşte ce s-a întâmplat cu cartela portocalie. Ca să fiu scurt: i-au suspendat cartela. Atât.

De ce? A încălcat termenii şi condiţiile generale. Clar, da? Şi totuşi: ce anume din termenii şi condiţiile generale? La întrebarea asta n-a putut să răspundă NIMENI de la Orange.

De ce? Păi a blocat calcualtorul şi … ei nu ştiau. De parcă era calculatorul venit de pe Marte şi cu un soft, tot de pe Marte, că altfel ar fi ştiut cineva, oricine, de ce a blocat calculatorul cartela. Sau acum au calculatoare ca în Eagle Eye şi ăsta a preluat controlul întregului sistem şi îi mai ţine pe angajaţi doar ca să îi mai facă cineva curăţenie?

Treaba cu blocatul s-a întâmplat cândva în weekend şi a ţinut vreo 2 zile şi ceva. Da’ mai sunt nişte detalii care contează aici.

Cartela avea credit, minute şi smsuri active. E adevărat că nu erau mulţi euro pe ea, doar 2-3, dar erau! Minute erau şi d-astea destule, peste 100 şi ceva. De ce “avea” şi “erau”? Păi că după ce s-a reactivat cartela astea au cam dispărut. Au mai rămas doar smsurile.

După reactivare şi alte câteva telefoane a venit şi cea mai bună explicaţie de la Orange: a greşit calculatorul! Eee, să moară mă-sa lu’ calculatoru’ ăsta cum greşeşte el numai şi numai în favoarea lor. Ciudat, n-am auzit pe nimeni să zică: Vai, ia uite, mi-a băgat Orange 1 cent/minut/sms/MB în plus. Poate doar pe factură au bagat în plus, atât. În rest nu ştie calculatorul lor să greşească şi în favoarea altora. Păi ce, doar nu erau proşti să facă softul să dea gratis credit clienţilor.

Apoi a mai venit o dumă tare de un papagal angajat la hoţii de la Orange: … ar trebui să vă consoleze gândul că nu sunteţi singura căreia i s-a întâmplat asta.

Prietene, esti cumva PROST? Cred că s-a cam scăpat, de fapt, la faza asta, păi cum adică s-a întâmplat şi altora treaba asta? Păi atunci ce hoţie conduceţi voi aici? Toată lumea ştie că au un calculator care “greşeşte” şi totuşi … nimeni nu face nimic şi clienţii care suferă din cauza asta ar trebui să se consoleze cu ideea că li se întâmplă şi altora. Păi atunci ne mutăm la Vodafone sau Cosmote şi nu mai trebuie să ne consoleze nici un gând.

Ştiu, 2 euro nu înseamnă nimic, da’ e urât să ţi-i ia aşa cu japca şi să îţi mai suspende cartela timp de 2 zile. Idioţilor, lumea are minute, credit şi telefon ca să le folosească oriunde şi oricând! Două zile de suspendare d-asta de căcat e ENORM de mult.

Bonus: Da’ un internet mobil de la Orange care nu merge cu săptămânile cum sună?

E adevărat că el mergea, însă nu mergea în zona în care lumea avea nevoie de el, şi anume pe la Favorit, în Bucureşti. Aici iar au existat idioţi care nu au putut găsi problema şi alţi idioţi de la relaţii cu clienţii care nu răspundeau la telefoane deloc, zile la rând. Mişto relaţii cu clienţii. Mai bine le zicea felaţii cu clienţii, la câte mui şi-au luat de la alţii cu probleme care sunau la ei. Culmea, robotul spunea tot timpul că au treaba consultanţii lor. Păi în fiecare zi, în fiecare oră şi în fiecare minut? Atunci sună lumea la greu că au probleme sau ce?

În rest Orange e cel mai tare. Chiar cu câteva zile înainte de “suspendare” n-am putut să vorbim la telefon fără întreruperi. După 2-3 minute nu se mai auzea nimic. Să suni de 5 ori ca să poţi vorbi 15 minute e destul de naşpa.

Dacă Orange o mai suge mult în dos atunci mă mut la Cosmote sau Vodafone şi am terminat şmecheria. Simplu.

Bonus 2: O hoţie mai veche, tot marca Orange.

10 comentarii la Cum mai fură Orange

 1. Vrei net pe telefon? Atunci Vodafone e de tine!

 2. Trebuiau inregistrate convorbirile cu ala zicand ca s-a mai intamplat si … te duce capu mai departe :D

 3. @Tamias: mm, poate mai urmeaza ceva cu ei. oricum, mai multa pierdere de timp cu ei.

 4. Unii azi si-au incarcat telefonul Orange cu minute. Povestea continua. Asa: La 26 – 30 de secunde, i se intrerupe convorbirea. Cred ca astia de la Orange is ca haiducii: cum taxarea e la primul minut indivizibil, minutele se impart frateste: jumate mie, jumate tie.
  Asa trebe daca nu pleci dracului de pe cacatul asta de reteaua pulii.

 5. Coi,ba, bagati pla in ea de cartela olingi (cam asta faci ca utilizator orange),treci pe cosmote! Ai munute sa vorbesti cu toti,si in retea si in afara ei si in afara tarii. Si daca vrei internet,cu vreo 3euro si ceva,ai 1luna.
  Parerea mea,cosmote face pisu pe orange si pe vodafone,pe ambele in acelasi timp! si odata cu el,fac si eu pisu pe ele! ;)
  Hai ca m-am distrat cu voi,pa! :P

 6. am avut si eu net de la orange unde locuiesc eu avea oviteza de aveam timp sa ajung la oras ca sa_mi procur datele si sa ma intorc inapoi.Nu a mers sa _i ia dracu de hoti cabanii mi i_au luat ca altfel nu reziliau abonamentul.A venit un mare mester de la ei cu aparate sa masoare semnalul care pt el era f bun dar nutrece prin peretii casei mele si trebuie sa ma mut cu calculatorul .Dupa mintea lui in drum unde a facut masuratorile. De plata am avut 3 luni fara sa vad nimic.Sunt niste hoti m_au dus cu vorba de la serv clienti ca se rezolva .Aveti grija cu netul la tara ca astia vand porcarii:huOOOOOOOO

 7. ORANGE este cea mai de cacat retea din toate timpurile niste HOTI!!!

 8. Am incarcat o cartela cu 5 euro si am activat optiunea 800 min in retea si 40 nationale.
  Dupa cateva minute am efectuat un apel de 35 de minute crezand in mod intemeiat ca optiunea s-a activat, deoarece mi s-a afisat pe ecran “Cererea a fost inregistrata,….. aveti 800 min…….optiunea este valabila 30 de zile”.
  Insa apelul mi-a fost intrerupt din lipsa de credit….
  La telefon mi s-a spus ca creditul de 5 euro se aloca cam in 15 minute, si abia apoi optiunea devine si ea activa. Atunci eu cum am putut efectua apelul din cei 5 euro daca nu-i aveam(precizez ca era singurul credit, neavand altul dinainte)? In mesajul de confirmare a creditului scria “500.00 EURcenti au fost alocati in contul tau, activ pana la 26/12/2010. Noul tau credit este de 500.00 EURcenti”. De aici reiese clar ca banii au fost alocati, nu ca urmeaza sa se aloce in 15 minute. Apoi mi-au spus ca desi nu scrie in mesaj, puteam sa sun la 444 sa intreb.
  Totusi, cum poate cineva sa se gandeasca sa sune sa ceara o informatie despre care nu stie ca are nevoie ( dupa un mesaj de confirmare a alocarii creditului si o confirmare a inregistrarii cererii si o detaliere a caracteristicilor si a valabilitatii optiunii)
  Adica practic aveam banii in cont, deoarece am putut da telefon, dar optiunea nu s-a activat, desi mi-au inregistrat cererea si mi-au detaliat tipul optiunii si cat e valabila. Din moment ce-mi spun cate minute am si cate zile e valabila, normal ca eu inteleg ca deja am minutele respective. Insa la orange se pare ca evidentul nu e evident. CAM AMBIGUU pentru cineva care incearca prima data sa activeze o optiune la un operator nou pentru el. La operatorul meu, extraoptiunile se activeaza instant . A fost si asta o experienta, intr-adevar de-acum n-o sa-mi mai injur operatorul de tel. mob. avand in vedere ca nu e nimic peste el ca servicii pe piata.

 9. Eu am gasit un bug serios la orange.md ,datorita aelui bug s-ar fi putut de autentificat ca admin sau ca orice alt utlizizator..Iam anuntat,ei au reparat problema dar nam primit nici macar un msg de multumire…daca explotam acea problema de securiate,as fi putut sa le fac destule,inclusiv sa le postez un clip porno pe homepage…

 10. Pingback: Orange ne urmăreşte şi ne detectează locaţia prin telefonul mobil?

Tu ce ai de zis?

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.