Orange ne urmăreşte şi ne detectează locaţia prin telefonul mobil?

Ca să vă lămuresc de la început aş vrea să zic ca n-am abonament de la Orange, am o cartelă PrePay pe care am cumpărat-o acum mulţi ani dintr-un oraş de la mai bine de 200 km de Bucureşti. Chiar dacă am şi cont pe Orange.ro, acolo nu e nici o informaţie care să confirme că eu locuiesc în Bucureşti, pentru că nici adresa pe care se face facturarea la încărcările online nu e de prin zonă.

Acum vine întrebarea mea: de ce mă cheamă Orange la un Orange Shop anume dacă n-ar şti că eu sunt destul de aproape de el? De fapt fiind singurul Orange Shop din zona asta. De aici unde mă aflu acum sunt puţin peste 2 km până acolo. Puţin peste 2 km pe drum, în linie dreaptă fiind uşor sub 2.

Orange
Orange

Pentru mine e un pic dubios şi nu văd foarte ok treaba asta pe care o face Orange cu ăştia care au cartele PrePay.

8 comentarii la Orange ne urmăreşte şi ne detectează locaţia prin telefonul mobil?

  1. wow ce descoperire ;)) . Nu stiiau ei ca tu teniescu te aflii in zona aia, dar stiu ca telefonul tau sta in zona ia. Probabil ai fost mesaje pt toate orage shopurile si primeai mesaj in functie de prin ce zona te-ar fi prins cand il trimeteau ei. Probabil daca in momentul cand primeai mesajul erai prin vitan ,te chemau pe acolo pe undeva.
    Cat despre faza cu detectarea… e de mult,de cand isi activau toti “busola” pe telefon, si ii aparea la semanl… vitan, sau alte persoane cu care ma mai cunosc eu :P

    • nu era un secret ca pot afla ei unde sunt eu. da’ nu m-au intrebat daca vreau sa si foloseasca treaba asta ca sa-si faca publicitate.

      daca cineva s-ar pierde ar folosi treaba cu localizatul pentru a-l gasi? eu nu cred. eventual la presiunile politiei sau altor institutii.

      • aaa nu cred ca nu ar ajuta, apoi si-ar face reclama… ” orange romania cu super softul lor de detecare a mobilelor a localizat pe sarmanul robert pe fundul lacuilui vidraru. Acesta nu prezenta urme de agresiune, singurelele urme fiind 2 zgarieturi de la o rama de ochelari se pare… “. Cam asta ar fi stirea si publicitatea :D ;))

  2. Depinde, daca ai reincarcat la magazinul ala ai intrat in baza de date si de aici sms-ul tintit

  3. O sa-ti raspund scurt la intrebarea din titlu: nu. Dar telefonul este conectat la retea prin intermediul unei celule ( ca d-aia-i celular ) si care are o identificare pe o harta. Stai linistit ca nu-i pasa nimanui pe unde umbli.

    • vreo explicatie pt sms ai? pare sa le fi fost de ajutor pozitia mea, nu? :)

      nimanui nu-i pasa nici de emailul tau. ramane intre noi, daca chiar ti-e frica de ceva.

      • SMS-ul ala e automat. Se trimit periodic din astea tuturor clientilor, poate poate pica de-o vanzare, ceva. Si daca se intampla sa fi prin zona, e normal sa-ti indice un magazin aflat in apropiere, nu vreun shop din Cluj sau Satu-Mare de exemplu. Nu stiu sigur, da’ unele telefoane au si o optiune prin setarile de retea care-ti arata celula la care e conectat in momentul respectiv. Pe tine nu te-ajuta cu nimic, c-o sa vezi doar o serie de cifre, da’ cum ziceam, aia are o locatie fizica pe-o harta. De-acolo iti apare pe ecran si zona in care esti ( gen Piata cutare sau Bulevardul cutare ). In concluzie sa stii ca-i marketing, de-ala care te trage de maneca sa vii sa cumperi, dar cam atat.

        Cat despre adresa mea de mail… mi-e frica de extraterestri, sunt peste tot ! :))

Tu ce ai de zis?

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.