Artificii fake la Jocurile Olimpice

Mulţi s-au minunat când au văzut ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, cică artificiile ar fi fost foarte mişto … dar se pare că erau fake.

De teamă că un foc real de artificii ar putea crea probleme pentru echipele care transmiteau în direct evenimentul, organizatorii ceremoniei de deschidere a Olimpiadei au inserat grafică pe computer pentru telespectatorii aflaţi în faţa micilor ecrane şi pentru cei prezenţi pe stadionul Bird’s Nest din Beijing. Simularea pe calculator a artificiilor a intervenit în momentul în care o serie de artificii sub forma unor paşi uriaşi au apărut deasupra oraşului, pornind din Piaţa Tiananmen spre stadion.

Gao Xiaolong, directorul echipei de efecte vizuale al ceremoniei, a declarat că a durat aproape un an să creeze secvenţa de 55 de secunde cu focurile de artificii, care a fost inserată în acoperirea TV a evenimentului în mod electronic, exact la momentul potrivit.

De pe Antena 3.

Chiar dacă ce s-a văzut la televizor a fost puţin fake contează până la urmă că a fost frumos, nu ?

2 comentarii la Artificii fake la Jocurile Olimpice

  1. stii ce e naspa?
    stirea de la antena 3, online, e corecta.
    doar pasii erau CG. stirea de la antena tv nu a mentionat asta. au repetat incontinuu ca intregul spectacol a fost fals si au si aratat secvente fara artificii pe cer, probabil filmate cu alta ocazie.

  2. Suna mai interesant cum ziceau ei la TV, poate d-asta.

Tu ce ai de zis?

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.