Iarba şi gardurile

Ştim cu toţii că stăm cam prost cu spaţiile verzi în Bucureşti, avem nişte parcuri mai mari, mai micuţe şi cam atât. Mai nasol e că astea nu sunt peste tot, în câteva zone mai cu verde şi atât.

Pe lângă blocuri avem şi noi puţină natură, puţin moartă şi cam rară, dar e acolo. Acum vine şi partea cea mai de căcat. De ce se pun garduri în jurul fiecărei zone verzi, fie ea şi de 3-4 metri pătraţi ? Probabil că dacă iarba şi boscheţii ăia sunt acolo atunci ar fi bine să ne folosim de ei cumva, nu să punem un gard în jurul lor şi … să nu folosim la nimic spaţiul ăla.

Acum mare întrebare, ce să facem cu 2-3 metri pătraţi din jurul blocului ? Nu ne ajută cu nimic, mai bine îi punem gard. Cam greşită ideea. S-a gândit cineva de ce sunt atâtea excremente de câine pe trotuar, excremente după care ne uităm în fiecare dimineaţă ca să nu calcăm în fericire ? Pentru că doar trotuarul nu e cu gard, aşa că rămâne singura opţiune pentru posesorii de animale care nu locuiesc foarte aproape de vreun parc să îşi plimbe animalul de casă.

Aşa că băi comuniştilor, aka administratorii de blocuri care sunt născuţi înainte să fie descoperită roata, poate ar fi cazul să nu mai puneţi gard în jurul fiecărui fir de iarbă, pentru că, spre deosebire de voi, mai sunt şi oameni care vor să folosească trotuarul pentru ceva util, nu pentru slalom printre … bucăţi de căcat.

Tu ce ai de zis?

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.