Mai este căcat de mâncat

Dar tind să cred că Mircea Badea o să-l termine pe tot … cât de curând, asta dacă o ţine în ritmul ăsta, desigur, şi îi va lăsa pe restul mâncătorilor de rahat fără materie primă.

Obişnuiesc să mai urmăresc În Gaura Presei, să mă mai râd şi eu, şi observ că Mircea Badea îşi continuă obsesia cu bloggerii, traficul lui pe blog şi audienţele, iar apoi se bate cu pumnii în piept degeaba. Blogul lui Badea este acum de departe cel mai vizitat blog înscris în Trafic.ro, dar nici la comentarii nu stă prea rău, e pe undeva pe primele locuri şi la categoria asta.

Unde e problema … ce nu înţelege Badea e că nu poţi compara blogul unui om care are emisiune la tv sau la radio, care e vedetă sau este vreo persoană cunoscută cu blogul unui un anonim care nu primeşte linkuri şi nu se vorbeşte despre el doar pentru că şi-a făcut un blog amărât. Despre blogul lui Badea s-a vorbit de la început pe o grămadă de bloguri, a zis chiar şi el la emisiunea În Gaura Presei că şi-a făcut blog, aşa că era absolut normal să fie vizitatori cu zecile de mii atunci când are parte de o aşa publicitate. Dar pe blogul anonimului care abia şi-a făcut blog cine întră ? Păi nimeni, prin motoarele de căutare nu prea apare, linkuri către el nu sunt, deci de unde ? Nimeni nu-i face publicitate şi nu interesează pe nimeni că Pulică Frânăru’ şi-a făcut blog.

SEO … ce SEO ? O porcărie d-a bloggerilor, zice Badea. După cum ziceam de treaba cu vizitele el nici nu are nevoie de prea mult SEO, deja îl ajută numele domeniului, titlul blogului, e cam de ajuns având în vedere că toţi cei care ajung pe blogul lui caută ” Mircea Badea ” sau ” Mircea Badea blog ” pe Google. Când ar trebui să vorbească Badea despre ce tare e el şi cum că a ajuns cu blogul lui pe primul loc în Trafic.ro la categoria bloguri ? Atunci când ajunge pe primul loc cu un blog anonim, să-l văd că eu că strânge aproape 30.000 vizitatori / zi cu un nume de blog ca pulifrici.wordpress.com, dar fără să spună în emisiune că el scrie acolo, fără să zică ciutacul cum că ala e blogul lui Badea, fără să aibă linkuri către el.

Pariu că 30.000 de vizitori n-o să îi aibă nici dacă adunăm vizitatorii pe 6 luni ? Să încerce Mirciulică asta şi apoi să se laude.

9 comentarii la Mai este căcat de mâncat

  1. poate ca asa e, dar zi-mi si mie de ce marele Serban Huidu sta pe locul 22, ca un anonim si mai creste si el cand baga un post cu Mircea Badea ? Te ascult …

  2. aici tre’ sa fiu de acord cu tine…. cand ai o asa mare deschidere la public e imposibil sa nu faci trafic si commenturi

  3. el tot se tine sus si tare ca e primu`, dar cum ai zis tu, e primu` ca s`a linkuit spre el, si`a facut reclama..
    astea is aspecte pe care el nu le vede, sau na, nu vrea sa le vada

  4. De ce atata bataie de cap cu blogurile astea? Pentru ce scriem pe bloguri? Sa ne dam mari ziaristi online? Eu mi-am facut blog pentru ca e singura modalitate de a spune ce simt fara constrangeri, este o forma de evadare din cotidianul grotesc. Eu scriu pentru mine. Raspund pe alte bloguri cand subiectul mi se pare interesant. Nu pentru trafic. De ce as face asta? Nu e destul de stresant sa traiesti? pentru ce un stres in plus? “Pana cand o viata-amara si un trai nefericit?”

  5. Pingback: Televiziunea şi efectele online » Teniescu's blog

  6. E un zeu Badea asta.Sugerez sa fie si primul in ze list.Totusi cred ca intra Felix cu un proxy si tot il click-eaza si da commenturi.

  7. Un raspuns foarte bun dat de Huidu pe blogul lui :) si totusi eu zic ca o sa mai aiba succes (de mancat mult …)

Tu ce ai de zis?

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.