Stocurile şi magazinele online

De ceva timp tot căutam să-mi cumpăr un laptop cât de cât ok, chiar dacă nu se pricepe la jocuri. Până la urmă m-am decis să cumpăr un Toshiba L300-1AM, îl văzusem la Etherfast, era mulţumit de el … hai să iau şi eu, dual core are, 4 GB RAM are, HDD-ul de 250 GB era suficient, placa video ce era mai slabă, dar nu aveam de gând să îl folosesc pentru jocuri oricum.

Tot am căutat cel mai ieftin magazin online care are modelul ăsta şi am dat peste Digital Mall ( DM ), la ei era laptopul pe la 1850 RON şi bonus dădeau o geantă şi un mouse Toshiba. Fac comanda pe la 8 seara, liniştit fiind de faptul că la stoc scria parcă suficient. Suficient pentru ce ? Cine ştie. Vine dimineaţa şi mă sună un telefonist de la DM … ca să confirm comanda oare ? Nici gând, m-a sunat să-mi zică de ţeapa care am luat-o, nu mai aveau modelul ăla pe stoc.

Asta era cea mai avantajoasă ofertă. Mă bag pe la eMag şi … surpriză, şi la ei era pe stoc, însă era limitat. La ei era 1900 RON şi ceva mărunt, dar nu dădeau nici geană nici mouse. Fac comanda imediat după ce am vorbit cu telefonistul de la DM şi la vreo 10 minute mă sună şi telefonistul de la eMag. Ghici ? Nici ei nu îl mai aveau pe stoc, cu toate că şi la ora asta laptopul e pe site la ei şi scrie că e stoc limitat. Atât de limitat că nu mai au nici măcar 1 produs. Dacă o să fie şi zilele astea disponibil le mai fac o comandă, păi dacă scrie că e … comand.

Nişte ţărani. Ce e aşa greu să actulizeze căcaturile alea ? Ca să nu mai zic de produsele care au la disponibilitate ” Întreabă “, normal că nu le au pe stoc, că dacă le aveau puneau disponibil.

LE: Azi m-am trezit frumos şi m-am pus pe sunat la magazinele online care afişau la disponibilitate chestii precum “Sună”, “Disponibil la comandă”, “Stoc” şi n-am fost deloc surprins, nu-l avea nimeni. De fapt, aproape nimeni. ProStore are pus la vânzare un L300-1AM, despre care s-ar crede că e nou, însă el a fost trimis la reparat şi acum e pus din nou la vânzare, la preţ, cică, promoţional, preţul fiind însă acelaşi ca la toate magazinele. Serios, mi-a zis chiar telefonistul pe care l-am sunat.

10 comentarii la Stocurile şi magazinele online

  1. Si eu am patit la fel, iar mai nou, daca e pe stoc, se poate livra in 3-4 zile.

  2. Ai incercat marketonline?

  3. Foarte tare faza . Nu cred ca mai aveam rabdare ca si tine sa mai fac si a 3-a comanda :-) ,iar laptop-ul e ok pentru pretul lui . Daca ti-l doresti atat de mult sper sa il gasesti si sa te bucuri de el . Sa ne spui si noua verdictul final :-D .

  4. daca te ajuta cu ceva, chiar azi l`am vazut in unirea, la altex, dar nu stiu daca era singurul sau mai aveau pe stoc.

  5. Se intampla foarte des ca magazinele noastre online sa dea informatii eronate despre stocuri. Chestia asta o putem pune pe seama faptului ca la noi e-commerce-ul este inca la inceput si nu exista nici experienta prea mare in domeniu, dar nici vointa din partea comerciantilor sa imbunatateasca serviciile oferite. Exista totusi magazine online in Romania care stiu sa comunice eficient cu furnizorii pentru a-si actualiza informatiile privitoare la timpul de livrare si stocuri. Nu le zic aici sa nu fac publicitate :)

    • li se rupe, eMag si acum zice ca laptopul e disponibil, cu toate ca pe mine m-au sunat vineri si mi-au zis ca nu au. asta e, il mai comand inca o data. ;)

  6. Uite 2 idei disponibile in stoc:

    si

Tu ce ai de zis?

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.