O mică problemă în sistemul Profitshare

Update:

10.03.2016 | 15:39

Advertiserul eMAG.ro a decis reactivarea contului tau pentru Programul sau de Afiliere.


Long story short: prin decembrie m-am gândit să fac niște teste pe Facebook cu posturi promovate. Eram curios să văd ce impact are promovarea și targetarea postărilor de pe Facebook, dacă pot ajunge la niște oameni utili mie și dacă se lasă convinși de o anumită reducere.

Rezultatele:

1. posturile au avut un reach decent pentru suma de bani investită în promovare
2. au existat și conversii, cam la fel de multe atât pentru produse ieftine, cât și pentru produse mai scumpe
3. eMag m-a suspendat: nu citisem că nu am voie cu linkuri directe plătite pe Facebook. Ghinion

Problema, nu atât pentru Profitshare sau eMag, cât pentru afiliați:

Deși eu sunt suspendat din programul eMag, widgetul (configurat înainte de suspendare și cu produse eMag, dar nu numai) de la Profitshare afisează în continuare produse de la eMag, înregistrează și clickurile, dar nu și comisioanele, pentru că, după cum am zis și mai sus, sunt suspendat din programul lor. Suspendat din a primi bani, nu din a livra către ei.

Esența problemei:

Nu cred că e relevantă cantitatea de conversii sau de bani care ar reieși din asta, ci faptul că sistemul are o mică defecțiune și pare să nu mai trateze la fel ambele părți, afiliatul având posibilitatea să livreze oricât prin acele widgeturi învechite, fără a mai fi răsplătit pentru asta. Iar atât timp cât datele widgetului vin prin Profitshare, aș spune că e vina lor.

Mai jos avem asa:
1. mesajul cu suspendarea
2. widget din Profitshare configurat special cu eMag de data asta, pentru că widgetul meu mai generalist afișa mai rar astea cu eMag, doar ca să demonstrez problema

eMag - Profitshare
Profitshare eMag

Later edit / update / mi-am adus aminte:

Când se lansase Profitshare sub eMag, stăteau foarte bine cu comunicarea, mă sunaseră să-mi explice ce s-a întâmplat cu un comision, în urma unui post de pe blog. Să vedem cât de deschiși au rămăs, că numărul meu de telefon e același.

6 comentarii la O mică problemă în sistemul Profitshare

  1. lasa ca te faci tu mare si faci alte conversi

    oricum toata lumea zice ca de aici “nu ies bani”

    bafta

  2. Aveam in cont vre 540 lei. La un moment dat am vrut sa-i transform in puncte ca sa cumpar ceva. M-au anuntat ca de fapt am doar 30 lei in cont deci conversia in puncte bonus nu se poate face. Cand -am intrebat cum de am doar 3- lei, mi-au raspuns ca la un moment dat am incalcat te miri ce reguli. In continuare bannerele au functionat, un nu am fost avertizat, profit ei au facut, iar eu am pierdut. De atunci NU VREAU SA MAI AUD DE PROFITSHARE.

  3. Stransesem banii aia pe parcursul unui an. Aduca dupa un an mi-am adus aminte ca am contul ala si cand am vazut ca sunt bani in el pentru ce aveam eu nevoie, m-am gandit sa “sparg pusculita”. Deci DA, vanzarile erau facute bine-merci. Ei isi incasasera profitul, mai putin eu comisionul. Si nici macar nu vroiam bani. Vroiam un produs de banii aia…
    De atunci am trecut pe 2 parale si nu vreau sa mai aud de ei. M-a deranjat faptul ca nu m-au anuntat sa imi zica “ba, un link de-al tau nu e in regula!”

Tu ce ai de zis?

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.