Twitter = publicitate gratis

Acum câteva luni puţină lumea folosea Twitter. Avem contul făcut de mai mult timp, dar l-am lăsat acolo să stea, nu intram, nu scriam, nu citeam. Acum mai intru şi mai citesc, cu scrisul mai subţire.

Ceea ce pentru unii e un microblog, pentru alţii e doar un site de unde îşi fac rost de vizitatori pentru site / blog. Nu ştiu, s-ar putea să mă înşel, dar mie aşa mi se pare. Sunt destui care au mii de followers, dar au şi cam tot atâtea mii de oameni pe care îi urmăresc. Am luat un exemplul cu Iuliusg ăsta. El urmăreşte updateurile a peste 15.000 de oameni şi aproape 15.000 de oameni îi urmăresc lui updateurile. Să ai şi 1 milion de oameni care urmăresc e ok, adică e posibil ca 1 milion de oameni să citească ce scrie un om, adică 20-30 de tweeturi pe zi. Dar cum face ca cineva care urmăreşte 15.000 de oameni să aibă timp să citească ce scrie fiecare ? Să zicem că cei 15.000 de oameni scriu doar un tweet pe zi, tot sunt 15.000 de tweeturi. Dar dacă media e de 2-3 pe om ? Atunci deja ne întindem spre 50.000 de tweeturi pe zi, iar asta înseamnă aproape 2 tweeturi pe secundă.

Exemplul de mai sus a fost unul extrem, dar şi în cazul în care citeşti o mie sau două mii de oameni pe Twitter tot ai nevoie de câteva ore bune ca să citeşti tot ce e nou. Acum şi chestia asta cu tweeturile e complicată doar dacă le citeşti, că dacă nu le citeşti atunci pot fi şi 3 milioane pe zi că n-o să îţi pierzi nici o secundă citindu-le.

Nu mai ştiu cine, dar cineva îmi zicea că e de porc să nu dai follow cuiva care ţi-a dat follow, cică e un fel de ” Salut ! “. Păi de ce să dau ? Dacă el vrea să mă citească atunci să mă citească, dar dacă eu nu vreau să îl citesc atunci de ce să îi dau follow ? Probabil şi ăştia care îşi fac publicitate pe Twitter se bazează exact pe acei oameni care dau follow oricui le-a dat şi lor follow. Probabil că de asta sunt mulţi la care following = followers … sau destul de aproape.

Ce mai aşteptăm ? Ne dăm follow între noi, dăm toţi linkurile ca chiorii şi gata, citeşte cine o vrea. Nu-i aşa că e probabil cea mai ieftină şi lejeră metodă de promovare ?

ps: dacă ajungi până aici atunci dă-mi şi mie follow.

Tu ce ai de zis?

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.