Nokia 1100 de 25.000 de euro

Din titlu, am crezut că e vorba de vreun model nou, placat cu aur sau care are ceva diamante pe el, însă e alta chestia. Pare puţin cam SF, dar fie:

Pe forumurile underground se ofera chiar si 25.000 de euro pentru un telefon mobil marca Nokia produs in fosta fabrica din Bochum, Germania. Nu este vorba despre cine stie ce “piesa de muzeu” creata de cei de la Nokia, ci despre invechitul model 1100 produs in urma cu aproximativ sase ani.

Motivul pentru care Nokia 1100 este la mare cautare este acela ca aparatul ar avea un software defect si se presupune ca poate fi folosit pentru transferuri bancare ilegale.

Telefoanele pot fi folosite pentru a intercepta o parola unica trimisa prin SMS pentru finalizarea anumitor tranzactii bancare efectuate online. De exemplu, bancile din Germania sau Olanda folosesc un sistem prin care se trimite pe telefon un numar unic de autentificare, pe care clientul trebuie sa-l completeze ulterior intr-un formular de pe web pentru ca tranzactia sa fie finalizata.

Astfel, sume importante de bani au ajuns sau vor ajunge in buzunarele altcuiva. Se pare ca hackeri de mai multe nationalitati, printre care si romani, incearca sa faca rost de Nokia 1100 cu vulnerabilitatea respectiva.

Sursa: Hit

… şi dacă mă gândesc mai bine, aveam un 1100 pe undeva, cu el făceam poze pe la mare. Şi ce poze mai făceam. Nu ştiu pe unde era făcut, dar probleme de soft avea sigur. Poate nu ce caută hackerii, dar avea. Era varză, însă ok pentru un telefon de rezervă / de mers la pădure cu el.

14 comentarii la Nokia 1100 de 25.000 de euro

  1. interesant foarte interesant.

  2. poze?
    cu nokia 1100?
    nu e ala cu lanterna? camera foto sigur nu avea…

  3. Ok, Teniescule, unde ne vindem telefoanele vechi?

  4. Deci eu pot face rost de doua bucati. Cine imi ofera macar 1000 de euro pe ele? :P

  5. faceai sos`uri cu lanterna lui:))
    hai c`am un coleg cu 1100..cum imi dau seama daca se merita sa`i dau in cap?:D

  6. Pai lasa ca lipim pe ele “made in germany” :P

  7. eu am 1101 :)) ce rateu dar oricum nu sunt multe exemplare facute la acea fabrica si pana se prind aia cum sa faca frauda mai au :))

  8. sa nu fie duma asta cum era si cea cu masinile de cusut singher

  9. eu am unu fabricat in germania 24-10-2004.o fi bun???

Tu ce ai de zis?

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.