Avem voie să călcăm iarba. E bine şi nu prea.

Se pare că s-a decis ceva în favoarea bucureştenilor privind călcatul ierbii din parcurile Bucureştiului:

Bucureştenii vor putea călca pe iarbă fără teamă, însă în cazul în care rup flori din parc şi sunt prinşi, vor plăti minimum 1.500 de lei amendă. De asemenea, accesul cu bicicleta sau rolele în parc nu va mai fi restricţionat, însă, în cazul în care se intră cu motociclete sau automobile, amenda va porni de la 3.000 de lei şi poate ajunge la 5.000 de lei. Acestea sunt principalele modificări aduse Hotărârii CGMB numărul 10 din 2001, privind normele de protecţie a spaţiilor verzi din Capitală, pe care primarul Sorin Oprescu le-a prezentat ieri. [ … ]

Din Gândul.

După cum am zis, e bine şi nu prea.După cum zice bucăţica asta de articol, principalele modificări aduse acelei hotărâri se referă doar la permiterea accesului pe iarbă, mărirea amenzilor pentru şi cam atât, nimic mai mult. În mare, am voie să călcăm iarba, putem să mergem şi cu rolele în parc, dar fără maşină, iar dacă distrugem ceva prin parc sau călcăm floririle atunci o să fim arşi la buzunare. Ok.

Mulţi oameni care merg prin parc, mai au şi câte un animăluţ de casă pe care îl duc şi în parc. De obicei câini, mai mici sau mai mari, fiecare cu ce are. Câinii ăştia, fiind nişte animale, se cam cacă pe unde merg, însă preferă să se cace în natură, în cazul de faţă natura o să fie parcurile pe a căror iarbă bucureştenii vor avea voie să calce, să se aşeze şi toate cele. Mişto, acum putem să ne aşezăm foarte frumos în căcaţii lăsaţi de câini prin parcuri, că oricum stăpânii lor nu se obosesc să le cureţe mizeria. Şedere plăcută !

3 comentarii la Avem voie să călcăm iarba. E bine şi nu prea.

  1. Am vazut in preajma parcului Herastrau niste pungulite cu instructiuni, dedicate stapanilor. Luau pungulita, bagau acolo ceva urat mirositor. :) si toata lumea era fericita.

  2. Intai cu interdictia sa mergi cu bicicleta prin parc, acum cu asta. Parca nu mai e parcul de alta data cand ne jucam fotbal printre copaci si nu mai zicea nimeni nimic

  3. Chiar daca au dat voie sa calcam pe iarba si sa ne plimbam cu rolele sau bicicleta prin parc tot o sa ne lovim de nesimtirea multor cetateni care nu isi duc cateii in locul special amenajat, care isi iau cate o floricica sa aiba si ei una la fel in gradina. Poate o sa ne mai desteptam..Sa speram:)

Tu ce ai de zis?

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.