E subțire cu parcările prin Brașov

Niciodată n-am avut o impresie prea bună despre orașul Brașov. E frumos, e asfaltat, dar totuși mi se pare că e un oraș dubios. Parcă prea aerisit, puține blocuri înalte, străzi late, de parcă ar fi un mare pustiu. Într-adevăr e mult mai multă curățenie și civilizație acolo decât în București, dar asta e altă treabă.

Și la cât e el de civilizat, de curat și de asfaltat, a reușit totuși să îmi provoace o mare greață. Vineri aveam de mers la o cununie la primăria din Brașov. Ca niște oameni întregi la cap am pornit cu o oră înainte să înceapă totul, aveam de mers din Noua vreo 25 de minute până acolo, timp suficient pentru orice. Cu vreo 2 străzi înainte de primărie ne apucăm să căutăm un loc de parcare. Unu mic așa, cât să încapă mașina. Se termină prima stradă, se termină și a doua stradă … loc tot nu am găsit. Ne învârtim de 2 ori în jurul primărie și al parcului în caz că pleacă cineva să îi putem lua locul. Nici un loc, evident. În fața primăriei nu se putea parca, în spate nu era voie că era parcare rezervată și a zis gardianul că el cheamă poliția dacă lăsăm mașina acolo, mare crimă. După vreo 20 de minute de învârteli locul de parcare era doar o speranță.

Până la urmă o parcare sub tabla cu “parcarea interzisă” a fost soluția, pe o străduță vizavi de primărie. Bine măcar că nu s-a băgat nimeni în seamă aiurea cu parcarea în loc nepermis, n-au fost nici așa nesimțiti gaborii, cu toate că au văzut.

Asta a fost un caz fericit, au fost și oameni care nu au putut ajunge la cununie pentru că nu au găsit loc de parcare, nici măcar după multe ture pe străzile din zonă.

Păi, bre, nea primarule (plus toată echipa) din Brașov, dacă tot faceți cununii pe bandă rulantă acolo la primărie, n-ar fi totuși o idee să faceți și niște parcări ? E nasol și să mergi pe jos până acolo doar pentru că nu ai unde să parchezi. Că altfel în primărie era foarte cool, o clădire mare, cu un fel de curte interioară, dar acoperită, sticlă pe jos, multe geamuri imense care imită oglinda și chestii de genul ăsta. Pe bune, vizavi de primărie se poate face așa o parcare frumoasă, asta dacă se renunță la bolovanii ăia care formează un mini părculeț în care e plantat un copăcel de maxim 1 metru. Nu e mult, dar dacă tot le luați banii oamenilor cu taxa de filmat, taxa de pozat și toate alea atunci măcar să le dați un loc de parcare. Cu plată, normal.

… sau varianta mea, puțin cam radicală, o bombă.

Tu ce ai de zis?

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.