Vai, dar ei vor autonomie

Luați niște lămâie sau ceva care să vă alunge greața înainte să citiți cele câteva rânduri luate dintr-un articol aparținând EVZ:

Bătălia pentru autonomie a secuilor a fost transpusă, de astăzi, şi în trafic. Primarul din Sfântu Gheorghe şi preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Covasna şi-au înmatriculat maşinile de serviciu cu „SIC”, o prescurtare a cuvântului latinesc „siculitas”, în traducere, Secuime.

„Ca membri ai asociaţiei oraşelor şi judeţelor secuieşti am decis ca în locul numerelor (de înmatriculare – n.r.) fără identitate pe care le-am avut pe autoturismele noastre, să punem «SIC» şi prin asta să se vadă clar că aparţinem acestui Ţinut Secuiesc şi că-l promovăm”, a declarat primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, în faţa maşinii sale de serviciu, un Renault Megane, cu numaărul de înmatriculare CV-11-SIC.

„Am discutat şi cu colegii noştrii din Harghita, urmează ca şi ei să-şi schimbe numerele”, a spus, la rândul său, preşedintele CJ Covasna, Tamas Sandor. Acesta conduce de azi un Volkswagen Passat, cumpărat cu 113.000 de lei
şi înmatriculat cu numărul CV-10-SIC. „Desigur că şi ceilalţi conducători de unităţilor administrativ teritoriale din zonă pot să-şi schimbe numerele cu «SIC»”, a adăugat preşedintele CJ Covasna.

Pe lângă numerele „personalizate”, cei doi lideri locali ai UDMR şi-au lipit pe maşinile de serviciu şi abţibilduri cu însemnul „SIC” scris pe un fundal albastru cu argintiu, reprezentând steagul secuiesc.

Sursa: EVZ.

Cum am mai zis, treaba asta cu “Autonomia Ținutului Secuiesc” mi se pare cea mai mare și mai proastă glumă a oamenilor din UDMR. Sincer să fiu, nici nu știu pe cine prostesc ei, că pe oamenii pentru care cică s-ar lupta ei îi cam doare în cur sau nici acolo. Nici nu știu cum s-o zic să sune cât mai bine, dar viața oamenilor din județele amintite mai sus nu se învârte chiar in jurul politicii, ei au alte treburi pe cap, mult mai importante pentru ei decât certurile astea.

Mă întreb oare care ar fi rezultatele unui sondaj total aiurea, mers pe stradă și întrebat oamenii despre autonomie și să zică fiecare dacă vrea sau nu. M-aș aștepta ca măcar 50 % să nu știe cu se mănâncă autonomia, iar restul deja nu mai are rost.

4 comentarii la Vai, dar ei vor autonomie

  1. Bah acel sfert de ungur din mine ma face le strig sus si tare.. MUIE SIC LOR

Tu ce ai de zis?

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.