RMGC şi-o ia de la CNA (?)

Neah, deloc. Seamănă mai mult cu un fel de “bre, se prind ăştia că îi facem la bani cu Roşia Montană, facem şi noi un pic pe durii, da?”. Drept urmare:

Reclamele pentru Roşia Montana induc publicul în eroare, drept pentru care au fost oprite de la difuzare. Măsura CNA este tardivă, întrucât campania pentru Roşia Montana se va termina joi, 25 iunie. Spoturile lasă impresia că toate cele patru miliarde de dolari sunt în totalitate la dispoziţia statului, dar suma de care va beneficia direct statul român direct este de 1,8 miliarde. Restul sunt beneficii indirecte.
http://www.teniescu.ro/wp-admin/post-new.php
Spotul manipulează, a spus Ioan Onisei, membru CNA. “Întrebarea de la început nu face decât să arate câte nevoi are România de acei patru miliarde”, s-a apărat Bogdan Naumovici, autorul campaniei.

Concluzia a venit în urma unei analize făcute de RAC – Consiliul Român al Publicităţii. RAC a constatat că ”din cele patru miliarde de dolari introduse în economie prin proiectul de exploatare minieră Roşia Montana, doar 1,8 miliarde de dolari sunt beneficii directe ale Statului, materializate în dividende pentru Guvernul României, impozite pe salarii, redevenţe şi alte taxe.” […]

Sursa: PaginaDeMedia.

Deci au interzis spoturile cu 2 zile înainte să se încheie campania, a? Mhm, atunci bine. Da’ până acum spoturile nu manipulau lumea sau s-au pus pe manipulat doar săptămâna asta?

Bravo, CNA! *aplauze*

ps: chiar nu şi-o ia. 19:45 – ProTV difuzează un spot cu RMGC.

8 comentarii la RMGC şi-o ia de la CNA (?)

  1. da, mi-e teama ca nu a oprit nimeni reclamele, ele ruleaza in continuare, doar ca cna-ul i-a obligat pe sarmanii goldisti sa bage un text mititel, pret de sfert de secunda in final, prin care, presupun!, explica cum 4=2,2+1,8!
    hiu, acuma nu mai e reclama mincinoasa si nu ma mai simt deloc dezinformata!!!

  2. Inutil. La fel ca si CNA-ul, inutil. Ia numai decizii comandate. O fi deranjat reclama pe cine nu trebuie. E deranjant sa promovezi o investitie in timp ce ministrii sunt atat de ocupati cu furatul, nu?

  3. Chiar am urmarit subiectul si nu pricep. E clar ca de la Rosia o sa iasa bani. Numai din plata impozitelor la bugetul local si tot ies. Nu inteleg care e faza. Intai a fost scandalul cu cianurile, care e o prostie ca sunt tari mai rasarite ca Romanica in care se exploateaza cu cianuri si nu a mai fost atata scandal. Dupa aia au aparut cu monumentele- cad pe noi in Bucuresti si peste tot in tara, si nu mai zice nimeni nimic. Dupa aia au facut o campanie cu banii si a sarit CNA-ul. Ca e ba, ca e da. Da de unde stie CNA-ul? Or fi experti in finante? Cine i-o fi informat cum sta treaba? Asta e o intrebare? Cum s-au prins si de unde vine atacul? Care a vrut bani si nu i-a obtinut? Cine o sa investigheze asta?

    • 1. aurul de acolo ajunge pe mana strainilor – asta nu e prea bine.
      2. este si o sa fie multa poluare din cauza exploatarilor – iar nu-i bine.
      3. spotul e o vrajeala nesimtita, n-o sa ajunga 4 miliarde, ci aproape jumate, bani care … se vor duce cine stie unde – din nou, nu e bine.

  4. ok. aurul ajunge pe mainile strainilor. o asemenea afirmatie, in acest moment, nu mai are nici un sens. S-a dus epoca economiilor inchise. Pe de alta parte, ca sa exploatezi aur iti trebuie specialisti in exploatat aur. Statul nu e companie, nu poate administra asemenea afaceri. Si doamne fereste, s-o faca. Apoi, o sa fie poluare, localizat, punctual, nu un dezastru ecologic- vezi minele din Noua Zeelanda- exploatare pe acelasi model. Orice industrie polueaza, dar scandalul facut pana acum pe tema asta nu este rational. Si in ultimul rand, banii sunt buni. Or sa ajunga nu se stie unde, deja, e socoteala statului roman. Dar pe principiul asta, ca oricum banii se duc aiurea, nu mai primim bani de la nimeni, ne facem stat taliban dupa model de secol 7 si ne ducem la culcare.

    • Cam care afacere a statului roman cand a dat ceva cuiva a parut profitabila? Asta cu Insula Serpilor? Restul afacerilor cu petrol? Sau vanzarea combinatelor?

      Da, sa dam totul unora care pot scoate zeci de miliarde de acolo pe pamantul nostru ca noi n-avem maini si ne este prea lene sa scoatem aurul.

  5. Exact asta am spus si eu. Sa nu incapa pe mana statului exploatarile alea, ca o sa fie vai de noi. Guvernantii nu sunt in stare sa administreze un proiect, un minister, un buget pe un an. Si banii ar ajunge tot pe mana “cui trebuie” si nu a oamenilor de acolo. Oamenii aia nu sunt lenesi, ei vor sa munceasca, doar ca pana acum au crezut ca statul ii va ajuta, ceea ce e cat se poate de fals. E momentul sa-i ajute altcineva.

Tu ce ai de zis?

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.