O fi amuzant să facem farse la 112?

Eu consider că nu e chiar aşa interesant să suni la 112 ca să faci glume cu operatorii sau să îi înjuri, dar cu siguranţă mulţi nu sunt de acord cu mine, aşa zic numerele.

Romania se afla pe primul loc in Uniunea Europeana la apeluri false primite la 112. In opt din zece cazuri, operatoarele sistemului de urgenta primesc informatii eronate sau glume si injuraturi.

Cazurile de acest fel sunt in continuare foarte dese. Anul trecut, din cele 30 de milioane de telefoane primite la 112, 24 de milioane au fost glume proaste.

In Europa, toate serviciile de urgenta sunt hartuite cu telefoane ciudate. In functie de gradul de civilizatie, numarul este mai mic sau mai mare. Cel mai bine sta Finlanda, care are doar 2% apeluri false.

Sursa: Ziua.

Deci 24 de milioane din 30 de milioane de apeluri au fost glume proaste?! Chiar aşa popor de idioţi suntem? De obicei, ca să pari civilizat trebuie să faci ceva, în cazul ăsta e chiar invers, nu trebuie să facem nimic ca să părem civilizaţi, dar nici asta nu ne iese, noi sunăm ca tâmpiţii la 112 ca să facem glume de şantier.

15 comentarii la O fi amuzant să facem farse la 112?

  1. Foarte tare e bine ca ne clasam in topuri cu ce e mai rau.
    pun pariu ca majoritatea sunt carnati de 15 ani care se cred smecheri ca u freza punk si beau bere in fata blocului

  2. Copii fara minte , nu ai ce sa le ceri . Ei nu se gandesc ca poate cineva chiar are nevoie de salvare

  3. Finalnda 2% , noi 80% … hm .. e clar ca e o diferenta.. da in Romania nu ma mai mira nimic..
    Auzeam de multe ori ca civilizatia se porneste de la tine insati ..ca nu arunca tu gunoaie prima oara , etc etc ..
    Dar la chestia asta nu mai are cine ce sa zica … santem romani ..ce sa mai ..

  4. cu siguranta astia care suna la misto al 112 sunt betivi sau copii care au aflat ce inseamna telefonul si cum se foloseste.

  5. drace.. adu-ti aminte cand sunai din fata postei la pompieri ca-ti arde blocu` de desen. sa nu mai zic de saracele alea de la informatii(cand inca mai era serviciu gratuit).

    sunt convins ca nimeni nu suna la 112 ca-i roman sau de alta nationalitate (exceptie fac tiganii). suna ca-i degeaba si nimeni nu i-o explicat ca tine linia ocupata.

    chiar ma… oare cati o facut faze de astea pe numarul pentru urgente, facut pentru maghiari

    • cu pompierii chiar n-am avut treaba si restul nu recunosc. :)

      • mda…nu neaparat apeluri false ci mai degraba exagerate. de ex…k e un foc mare p nush unde…si d fapt erau niste oameni kre faceau gratar….sau k un topogan e stricat si sa se ia masuri, sa mearga militari la asigurat sa nu se accidenteze copii…si muulte multe aberatzii. La inceput iti vine sa razi de ei…dar dupa un timp chiar nu„i mai suporti.

  6. da eu care sunam la vecinu la 2 noaptea si ziceam ca s de la romtelecom si l puneam sa masoare cati metri de cablu are in casa si zicea 5 si eu ziceam ca figureaza cu 7 sa mai numere odata

    • tu nu tineai ocupata o linie ptr urgente ..si cand zic urgente ma gandesc ca se pot salva vieti printr-un apel prompt (si un raspuns la fel de prompt) la 112 in caz ca ceva grav se intampla :D

  7. era de asteptat, la cati copii tampiti avem in tara, sa nu mai vorbesc de adulti tampiti :))

  8. Se pare ca asa suntem noi, de cand cu tehnologia atat de avansata nu se mai puot distra decat jucandu-se la telefoanele mobile pe care le iau parinti de la 12 ani. De ce nu pun mana pe o carte sa citeasca? Ca se uita mai bine pe internet. De ce nu mai ies afara sa se joace jocurile de alta data cu mingia sau paletele? Ca converseaza si se joaca pe messenger.

  9. Ce face si lipsa asta de atentie din om ! Normal ca trebuie ei sa dea din aripi si sa se agite, plus cei 3,4,..100 prieteni adunati in jurul persoanei respective,stand in admiratie : ” Moama,frate,ce curaj are asta sa sune !! ” Apoi na. Si bineinteles,nelipsita lor satisfactie de dupa, ca deh : ” I-am impresionat pe astia,am facut panarama,am tupeu ,ha ha ha’ . Nu-i nici o chestie, sunt 2 mari variante : 1.Copii fara minte ( deci neajunsi la maturitate ; ori ajunsi numai fizic -saracii ) si 2. Adulti care n-au avut bietii parte de o educatie riguroasa in familie. M-ar amuza teribil prostia lor,daca nu m-as gandi la oamenii care chiar au avut nevoie de apelul acela si la stresul prin care au trecut si vor mai trece de acum incolo.Trist.

  10. Cat de idioti pot sa fie unii oameni.

    Cum fratele meu sa faci asa ceva – sa risti viata unor semeni de-ai tai doa ca sa ai tu 5 minute de glorie si joaca?

    Bine le face ca ii bombardeaza cu SMS-uri.

  11. Oricum,poti fi localizat daca suni de pe telefonul tau.Adica nu prea cred ca le-ar mai arde de glume astor 24 milioane daca ar stii chestia asta.Ideea e ca daca am sta sa-i depistam pe totzi bolnavii,cine s-ar mai ocupa de cazurile reale?

  12. sa fiu sincer nu am incercat niciodata sa sun la 112…dar dupa statistici sunt destui care nu au ce face…cate o amenda de le ustura buzunaru o sa ii potoleasca rapid…altii chiar au nevoie de serviciul 112…:D

Tu ce ai de zis?

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.