Cât mister la BAC

Ce vorbe frumoase ştie să zică preşedintele Comisiei prezidenţiale pentru Educaţie:

Acest lucru înseamnă că ori subiectele au fost foarte uşoare, ori corectarea şi evaluarea au fost foarte relaxate“, explică Mircea Miclea, preşedintele Comisiei prezidenţiale pentru Educaţie.

Expertul precizează că aceste note „nu-i mai diferenţiază pe cei buni de restul“. „E frustrant pentru elevi. Procentele mari de promovabilitate nu pot fi reale, cum nici cele foarte mici nu sunt. Numai că anul acesta nu mai există promovabilitate de 17% ca anul trecut, ceea ce este bine. Însă poate fi şi de la publicarea subiectelor pe site, elevii pregătindu-se numai pe ele“, spune Mircea Miclea.

Sursa: Cotidianul.

Nu e ciudat că Mircea Miclea ăsta e numit şi “expertul”? Oricum, n-am văzut niciodată ca atunci când se vorbeşte de promovabilitatea de aproape 100% să se vorbească şi despre copiat şi furt la BAC. Nu, normal că nu există varianta asta.

O chestie care ar merita verificată ar fi notele elevilor maghiari din “Ţinutul Secuiesc” care studiază limba română precum studiază restul franceza … şi nu ca ăia de la limbi străine. Că doar ei nu sunt în România, nu au nevoie de limba română, ei sunt în ţinutul lor, dar totuşi la BAC se descurcă şi scriu zeci de oameni lucrări perfect identice … de nota 10. Şi apoi, după ce termină proba la română se duc la bar şi nu ştiu dacă să ceară “două bere” sau “doi bere”.

Ideea de copiat şi furt poate dezlega foarte bine treaba cu promovabilitatea dubioasă. Acolo pe unde promovabilitatea tinde spre 100% copiatul şi furtul e clar. De multe ori sunt şi profesori sau directori de şcoli implicaţi în asta, mai ales dacă au vreun copil care dă BAC-ul şi poziţia lor, de director să zicem, le permite să strecoare nişte rezolvări în sala de examen. Şi uite aşa trece lumea BAC-ul de parcă ar intra pe stadion.

Da’ cum se face că pică ăia ca muştele de la Raid Night & Day? Păi înseamnă că acolo nu s-a copiat … sau cel puţin nu cu atâta succes. Poţi să pici BAC-ul dacă înveţi, ştii  şi nu încerci să copiezi? Greu de tot. Dacă nici tu nu eşti cel mai cinstit şi nici proful nu e prea băiat sunt şanse să o iei nasol. El zice că cine are telefoane să le predea şi o să fie totul ok şi apoi îi dă afară de la examen, ca să se înece ca ţiganii la mal. Deci sunt şi cazuri d-astea, dar vina e de ambele părţi.

19 comentarii la Cât mister la BAC

  1. 1. elevii maghiari din “tINUTUL sECUIESC” trec la romana pe capete … tocmai ptr ca profi de-ai nostri (romani) ii trec ..e vina noastra .. dar deh .. ei is profi .. si se respecta unii pe altii in munca lor si bla bla … (altfel nu imi explic)

    2. faza cu profu care zice ca da telefoanele ca e ok .. si apoi ii pica … e cu atat mai nasol cu cat profu nu e supraveghetor sau ceva ci e vreo lepra din aceeasi scoala cu elevii si pur si simplu vrea sa le arate lor ca i s-a lasat azi noapte. Urat!

  2. totul e pe pile si bani, nai vazut ca in unele judete promovabilitatea e de +95% iar in altele de +55% parca in cele cu note mari s-au adunat copii destepti si dincolo cei prosti

  3. S-a copiat la bacu’ asta pe rupte frate, cand am dat eu bacu a fost o nimica toata fata de ce s-a intamplat anul asta….
    Sa vedeti ce va fi la anu, sau peste 2 ani, Jale ! Parca se indobitocesc copiii astia de la an la an…, si profesorii la fel :|
    Iar de elevii maghiari din “tinutul secuiesc” nici nu mai are rost sa zic nimic, mergeti acolo si convingeti-va, cum un elev care a luat bacu la Romana nu stie o boaba Romaneste…..

  4. “O chestie care ar merita verificată ar fi notele elevilor maghiari din “Ţinutul Secuiesc” care studiază limba română precum studiază restul franceza … şi nu ca ăia de la limbi străine. Că doar ei nu sunt în România, nu au nevoie de limba română, ei sunt în ţinutul lor, dar totuşi la BAC se descurcă şi scriu zeci de oameni lucrări perfect identice … de nota 10. Şi apoi, după ce termină proba la română se duc la bar şi nu ştiu dacă să ceară “două bere” sau “doi bere”.”

    Stii si tu ca nu este asa…

    Vlad, habar n-ai despre ce vorbesti

    • Eu zic ca stiu ceva tinand cont ca stau in zona, mai vede omu, mai aude…

      • Atunci e foarte ciudat, ca si eu stau in zona si am fost printre elevii maghiari din “Tinutul Secuiesc” care a luat bacalaureatul la Romana… Ti-se pare ca nu stiu “o boaba romaneste”?

        btw, “romaneste” se scrie cu litera mica

      • Andras, n-am stat eu sa verific elevii, dar mi-au zis mie profi de romana care au verificat pe la bac cum sta treaba. Si nu erau profi de 1-2 ani, sunt profi de 10-15 ani, deci le-au trecut prin mana cateva generatii.

        Ca sunt si care stiu, probabil. Ca sunt multi care nu, sigur.

        *Ti se

      • Quote “Atunci e foarte ciudat, ca si eu stau in zona si am fost printre elevii maghiari din “Tinutul Secuiesc” care a luat bacalaureatul la Romana… Ti-se pare ca nu stiu “o boaba romaneste”?

        btw, “romaneste” se scrie cu litera mica”

        Si din moment ce o ardem in engleza …
        printre elevii maghiari din “Tinutul Secuiesc” care a luat bacalaureatul — elev singular , elevi plural , “care a luat” singular deci da.. mai treci pe la scoala:)))

      • am mancat o litera, daca nu ai observat m-am si corectat;)

      • “ni-se” pare ca stii romaneste ..dar tu cati ani ai apucat deja sa stai la bucale sa “exersezi” ..

        aaa .. si btw … cred ca pot sa numar pe degetele de la o mana elevi de la MAG de exemplu care is in stare sa poarte cu mine o conversatie normala in lb romana

        ..si mai era vorba de aia care iau bacu la romana cu 10 si nu stiu o boaba ..ca de trecut cu putine eforturi ar fi trecubil …dar cu ce note ? te-ai intrebat vreodata daca cei 70% de elevi maghiari care iau 10 la romana oral chiar stiu romana de 10 ? tare as fi curios cum ar fi daca i-ar duce prin alte judete sa dea bacu … sa va vedem atunci …

      • “..si mai era vorba de aia care iau bacu la romana cu 10 si nu stiu o boaba ..ca de trecut cu putine eforturi ar fi trecubil …dar cu ce note ? te-ai intrebat vreodata daca cei 70% de elevi maghiari care iau 10 la romana oral chiar stiu romana de 10 ? tare as fi curios cum ar fi daca i-ar duce prin alte judete sa dea bacu … sa va vedem atunci …”

        Măi du-te:) Crezi ca cei 85% de elevi romani din “Tinutul Secuiesc” stiu de 10? Bacul e o mare gluma, mereu a fost si mereu va fi…

      • Stiu ca se scrie cu litera mica, intentionat am scris cu majuscula.
        Prefer sa inchei conversatia aici, ce am avut de spus am spus, nu vreau sa intru in polemici interminabile.

  5. Tata mea spus ca eu copil destept sunt si che me duc la budopest si colo nem kel romana es luat tiz la buculareat dar ce pasa tie.. che eu 100 % szekely si nu lasa mama meu sa ai prietenii roman no.!

  6. Nici nu stiu de ce se agita lumea, oricum nu putem noi controla fenomenul asta.. “pestele de la cap se impute” dar lasa.. bine ca am invatat noi cand am avut bacu, bine ca atunci se pica pe capete.. si acum toti il iau.

  7. in concluzie? ma gandeam ca va prindeti ca nu vorbim despre cazuri particulare.

  8. In concluzie, cine are “chef” sa mai discutam pe aceasta tema sa treaca pe la mine, oricum stiti unde stau, ati si fost pe aici:D

Tu ce ai de zis?

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.