Cât “quality” la Adevărul

Chiar aşteptam să înceapă din nou să se bată Adevărul cu pumnul în piept şi să se laude cu vânzările lor. N-am înţeles până acum ce rost are să zici la tv că eşti cel mai citit ziar. Dacă chiar are atâta succes atunci de ce mai are nevoie de publicitate de genul ăsta? Pe mine chiar nu mă convinge aşa, “moaa, câtă lume citeşte Adevărul, hai să citesc şi eu …”, nu ştiu acum ce efect are asupra oamenilor, da’ mi se pare un aşa spirit de turmă şi dacă oamenii chiar pun botul la vrăjeala asta atunci probabil că Adevărul are cei mai proşti cititori.

În prima jumătate a acestui an, ziarul editat de Adevărul Holding a reuşit să-şi crească vânzările cu 93%, detaşându-se de titlurile concurente din categoria publicaţiilor quality. În timp ce piaţa presei scrise este în cădere, ziarul „Adevărul“ îşi continuă ascensiunea, ajungând în iunie la un tiraj vândut de 126.176 de exemplare pe ediţie.

Ce e mai amuzant de atât? Păi mulţi oameni cumpără Adevărul doar pentru cărţile alea date de ei. Am văzut oameni mai interesaţi de cărţile date de ei decât de ziarul lor, dar cum trebuiau să le cumpere împreună, le cumpărau, deşi ziarul ajungea undeva în zona coşului de gunoi sau în alte locuri asemănătoare.

Şi ca să vedem ce băieţi sunt ăştia de la Adevărul, s-au luat acum 1-2 ani de toate publicaţiile din provincie care aveau “Adevărul” în nume şi le-au dat de ales, fie să le plătească nu ştiu cât, fie să îşi schimbe numele.

6 comentarii la Cât “quality” la Adevărul

  1. It is all about the book!

    Acum sincer, as fi luat adevarul tot pt premii, la fel cum as fi luat orice alt ziar pentru carti, CD-uri de colectie sau DVD-uri mai greu de gasit.

  2. Daca se ia Libertatea de ei, o sa se rusineze si n-o sa mai scoata astfel de articole. Asta da absurd.

  3. si antena1 si gsp fac parte tot din categoria asta …
    de fiecare data cand fac rating …printre primele stiri: antena1 a fost lider difuzand meciul nu stiu care
    ‘te drecu ..cui ii pasa ?:D

    • e cam lipsit de logica ce fac ei. ca sa vezi ce spune ei despre audienta lor atunci trebuie sa te uiti pe postu’ lor, iar daca o faci deja atunci de ce mai e nevoie sa te convinga ca sunt asa buni? ca deja te uiti la ei. :))

  4. Nu te mai lua dupa statisticile lor.
    Pe vremea studentiei am lucrat la redactia unui cotidian national si am vazut cam ce se intampla.
    majoritatea cifrelor sant umflate pentru a cere mai multi bani pe publicitate.
    Cum se obtin banii pe publicitate ( unde am lucrat eu ) e alta poveste.

  5. Pentru premiile acelea l-am luat si eu:)

Tu ce ai de zis?

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.