Lupta împotriva pirateriei dusă la extrem

Aproape că e cool să vorbeşti în ziua de azi despre lupta împotriva pirateriei sau despre downloaduri legale/ilegale de muzică, dar n-o să vorbesc eu despre asta şi nici despre oamenii care fac asta, ci tocmai despre cei care (pretind că) nu susţin pirateria şi încearcă să vândă muzică online.

Căutam acum câteva săptămâni un mix, DJ Zet – You Are My Sunshine (Exclusive Summer Promo Mix), dar nu vroiam să îl iau de pe RadioProB pentru că trăgeam cu viteza melcului mort şi tot am căutat câteva alternative pe Google. În capul listei era VitanClub, normal, mizerabilii care au reuşit să facă din spam o artă şi au ajuns chiar ei nişte zei ai spamului, aşa că acolo nu era mixul, doar numele. Cercetările continuă! În cele din urmă am găsit o grămadă de site-uri de unde să pot downloada mixul, dar cu o condiţie, trebuia să plătesc 15 cenţi.

Câteva dintre site-urile care cer bani pentru muzica gratuită sunt LigaMusic, MusicAport, JustMusicStore, Mp3DeJay, WestSounds şi Tunes4u. Cam toţi hoţii ăştia cer câte 15 cenţi pentru un mp3 luat de la ei. Mai interesant de atât e că atât pe WestSounds si cât şi pe Tunes4u se vând şi înregistrările de la Partydul Kiss FM. Emisiunile de la Partydul Kiss FM sunt gratuite şi se pot descărca chiar şi aici, la fel de gratuite ca şi mixurile lui Dj Zet.

Nu scrie pe nici un site de câte ori a fost cumpărat fiecare mp3, dar nu contează numărul de downloaduri plătite, ci contează dacă a ajuns măcar 1 cent din cei 15, pentru fiecare download, la Dj Zet sau la Kiss FM. Oare de ce am aşa o bănuială că nici măcar centul ăla n-a ajuns?

8 comentarii la Lupta împotriva pirateriei dusă la extrem

  1. o sa razi, dar eu abia acum aflu despre treaba asta! ce jegosi!

  2. dj zet a raspuns ca 50 cent ? cu ce ma deranjeaza pe mine chestia cu pirateria daca mie-mi merge bine :) asa ca dece l-ar deranja ?

  3. ai banuiala asta pentru ca, DA, chiar nu ajunge acel cent la ei…
    te gandesti asha ca 15 centi nu e chiar mult…dar avand in vedere ca e gatis…e enorm de mult…
    e chiar furt…:-?

  4. Da s-au trezit niste destepti care sa faca un ban spunand ca lupta impotriva pirateriei.Asa am fi toti la racoare daca ar sta sa ne verifice pc-urile.

  5. mai…nu e asha…pe astia nu ii intereseaza de unu mic care si-a cracuit nush ce joc…ideea e sa nu vinzi mai departe…

Tu ce ai de zis?

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.