De ce nu sunt lăsaţi ţiganii să se omoare între ei?

E rău că le zic ţigani? Le-aş fi zis rromi, dar titlul nu mai suna la fel de bine, plus că pentru mine ţiganii rămân ţigani, rromi e prea mult pentru ei.

Deci de ce nu sunt lăsaţi ţiganii să se omoare între ei? Pentru că sunt şi ei cetăţeni ai ţării noastre şi au drepturi, nu? Au dreptul să fure, să facă scandal şi să mai facă orice vor ei. Da’ cu obligaţiile cum e, nu au obligaţii? Nu zic să facă multe, dar măcar să se spele, ar fi un început pentru ei, asta înainte de a cerşi alte drepturi şi apoi poate ajung să plătească şi taxe şi impozite.

Dacă sunt 2 grupuri de ţigani care aleg să se bată atunci de ce nu sunt lăsaţi să se omoare între ei? Când te duci să te baţi trebuie să te gândeşti că sunt câteva şanse să iei şi bătaie, poate chiar o să iei mai multă decât ai dat, dar a fost alegerea ta să te rişti. Chestia asta e valabilă, de obicei, pentru ambele grupuri de ţigani pentru că nimeni nu vrea să o dea la pace, toţi se ameninţă că se omoară şi dacă azi intră unii peste alţii, mâine o să facă la fel, doar că se schimbă rolurile.

Există lupte de ţigani unde să nu fie mascaţii şi jumătate din poliţia locală? Rar. Toată lumea fuge să îi apere pe ţigani. Nu contează că nu există decât atacatori în cele 2 grupuri şi toţi vor să se omoare între ei … trebuie să îi despartă cineva. Oare dacă eu aş suna la poliţie că mă bat 20 de ţigani vin 20 de mascaţi şi 100 de gabori să mă salveze? Poate că nu, ei sunt prea ocupaţi să păzească ţiganii nespălaţi care au o ciuntă de împărţit.

Am o idee pentru un experiment: data viitoare când se mai bat 2 grupuri de ţigani să se facă o evaluare rapidă şi dacă ambele echipe au acelaşi număr de jucători atunci să-i lase să termine ce au început. Aşa ar face şi Poliţia economie de timp şi bani, plus că dacă s-au omorât ţiganii între ei atunci că n-o să mai existe o dată viitoare sau chiar dacă o să existe … cândva tot se vor termina şi ţiganii.

18 comentarii la De ce nu sunt lăsaţi ţiganii să se omoare între ei?

  1. corect…bine spus…tot trebuie sa se termine odata si odata….

  2. Pentru ca ar continua cu omoratul cetatenilor simpli.

  3. si pentru ca ar putea degenera in ceva mai grav
    si pentru ca sant si ei cetateni romani si legea se aplica la fel si pentru ei

  4. Noi nu vorbeam de cetatenii romaniei…

  5. Niciodata nu e prea tarziu pentru nimeni sa devina om (rational).

  6. aceasta problema e una care din pacate nu ii vad o rezolvare, rromii par a se certa si a genera haos pe unde o fac tot mai des in ultima vreme…

  7. Ar fi o idee! Ar merge o data, de 2 ori dar poate se plictisesc sa se omoare intre ei si trec la noi oameni nevinovati :))

  8. Mai… dar fi-ti mai intelegatori. Si ei sunt oameni. Si Madonna ne-a sugerat sa fim mai intelegatori. :))))))))))) (ironic bineinteles)

  9. haideti, ba, glumeam. ce aveti cu tiganii? sunt si ei oameni. :)

  10. cine a adus ma tiganii in Romania, ca acum 50-60 de ani nu erau aproape deloc.

  11. Le dam prea multa atentie si primesc mai multe drepturi ca noi, cetatenii de drept ai Romaniei.

  12. dar chiar ..de ce nu sunt lasati sa se omoare intre ei??sau ei nu mor niciodata?

  13. Treaba e destul de simpla.. In momentul de fata tiganii sunt marginalizati.. Copiii cresc in acest mediu si sunt dati de o parte.. si ca sa se remarce fac si ei ce pot.. Nu le iau partea, nu zic ca este bine ce fac, dar este mai usor sa fi rau cand cineva e rau cu tine si e greu sa actionezi si sa gandesti sa faci bine si sa stii ca daca faci cuiva un bine sunt sanse mai mari ca persoana respectiva sa iti raspunda asemanator.

  14. Nu trebuie sa-i lasam sa se omoare intre ei. Doar suntem oameni civilizati si educati. Luptam impotriva rasismului si a discriminarii. Pai daca s-ar omori intre ei, pe noi cine ne-ar mai fura si omori?

Tu ce ai de zis?

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.