De ce să nu eutanasiem maidanezii din Bucureşti?

Practic n-am avea nici un motiv să-i lăsam să trăiască. Fac mai mult rău decât bine, nu sunt utili nimănui, încurcă lumea şi nimeni nu-i vrea.

Nu pot să-mi imaginez ce gândesc unii care pot spune porcării ca cele de mai jos.

comentator idiot
comentator idiot

Cică noi, ăştia care am eutanasia câinii, ar trebui să fim omorâţi pentru că suntem mai răi ca animalele alea. Exact! De asta vrem să scăpăm de câini, că suntem noi răi, nişte javre fără suflet. Maidanezii sunte nişte câini blânzi, ei nu au muşcat niciodată pe nimeni, n-au fugărit niciodată pe nimeni. De fapt nici atunci când au luat în gură vreun picior sau vreo mână de om nu au muşcat, ei doar se jucau, doar că au alte feluri de a se juca şi de asta vorbeşte lumea nasoale despre ei. Poate e chiar vreo conspiraţie pe undeva.

Noi, că suntem răi şi am vrea să eutanasiem câinii, ar trebui să fim omorâţi, nu? Da’ atunci când maidanezii sunt răi şi vor să ne omoare pe noi nu mai merge să aplicăm aceeaşi idee. Naşpa.

Altă proastă, Ank, ştie ea sigur că maidanezii n-au nimic cu oamenii şi că aceste animale superbe n-ar muşca pe nimeni degeaba, că doar nu s-au născut nici câinii ăştia nebuni. Păi nu s-o fi născut nebuni, da’ un câine care stă pe străzile din Bucureşti oare cât de sănătos e la cap? Dacă sunt chiar atât de sănătoşi şi întregi la minte atunci de ce mai fug ei după maşini? Aaa, au păţit nasoale cu maşinile? Păi şi dacă au păţit nasoale şi cu oamenii asta nu înseamnă că o să fugă şi după mine?

Dacă chiar sunt aşa băieţi maidanezii ăştia cum de vrea lumea să-i eutanasieze pe ei şi nu alte animale? S-a plâns cineva că a fost muşcat de o pisică boschetară? E adevărat că fac şi pisicile ca toţi dracii şi că mă gândesc să le rup gâtu’ ala subţire, însă nu vrea nimeni să le eutanasieze.

Eu în general n-am nimic cu câinii boschetari, ba chiar am avut la casă un câine cules de pe stradă, din Bucureşti. Câinele ăsta era chiar ok, nu sărea să muşte aiurea, nici nu lătra aiurea şi ştia ce şi unde are voie să facă. Mai mult de atât, avea grijă şi de o pisică … sau mini-pisică, mâncau împreună, mergeau la somn împreună. Încrederea mea în câinii boschetari s-a dus de când s-au cam luat de mine aici pe lâng bloc şi le-am promis că revin şi îi asasinez cu lopata dacă mă mai fugăreşte vreunul. Pai ce căcat facem aici? Ori o păţesc eu, ori ei. Eu prefer să o păţească ei, că suntem în oraş şi animalele nu au ce căuta pe aici. Dacă eram în pădure mai ziceam că locul meu nu e acolo şi era mai acceptabil să mă fugărească vreun urs sau vreun lup.

Până murim noi de grija maidanezilor ar trebui să murim mai întâi de grija noastră şi să-i lăsăm pe ăştia să eutanasieze câinii boschetari. Eu sunt de acord să-i eutanasieze, da’ aşa frumos, nu cu luat gâtu’ cu brişca sau altele, măcar să nu sufere.

Prostie în stare pură găsiţi doar prin comentariile de pe ŞtirileProTV, s-au adunat pe aici toţi fanii animalelor. Ei ştiu să dea doar din gură, n-ar lua şi ei un câine acasă ca să-l salveze de la moarte. Idioţi.

Mihai Atanasoaie cere ca maidanezii pe care veterinarii ii considera agresivi sau grav bolnavi, dar si aceia pe care nu ii adopta nimeni dupa o saptamana de stat intr-un adapost, sa fie ucisi. Toate prevederile apar pe o lista de modificari legislative, trimisa la Parlament.

Daca acesti caini nu sunt adoptati in sapte zile de cand ajung in adaposturi, ar putea fi eutanasiati. Este doar una dintre propunerile ajunse deja pe masa deputatilor.

Nici adoptarea nu va mai putea fi facuta de oricine, oricum: persoana care adopta trebuie sa dovedeasca faptul ca are un spatiu de locuit si, in plus, trebuie sa prezinte si o adeverinta de venit, prin care sa demonstreze ca are cu ce intretine animalele.

Se poate mai corect de atât? Eu zic că nu! Puţin ordine trebuie, chiar dacă ajung să sufere nişte câini care oricum suferă.

9 comentarii la De ce să nu eutanasiem maidanezii din Bucureşti?

  1. Pingback: Tweets that mention De ce să nu eutanasiem maidanezii din Bucureşti? » Teniescu's blog -- Topsy.com

  2. bai boule! cum poti sa generalizezi asa? tu tocmai ai zis de cainele ala pe care l-ai adoptat tu si era ok si tia placut de el si etc… pentru niste mere stricate acuma bagi tot copacu in cacat? si mai zici de oameni…pai daca se taie oamenii si se impusca si te ataca fara nici un pic de motiv – poate doar pentru ca is degenerati – pai atunci eutanasiem toata rasa umana? asta ar fi logica ta transpusa la oameni (“da asa frumos]…].macar sa nu sufere”).

    PS: bine bah tenie ca teai dus la bucuresti…acol’ ti locu!

  3. @danny: ba, diliule, nu are cum sa fie sanatos la cap un caine care traieste pe strazile din bucuresti. nici ala pe care l-am avut eu nu era tocmai intreg, dar nu era violent, doar speriat. plus ca era si mic, avea doar cateva luni.

    tu ce ai alege:

    1. sa ai 10 caini boschetari langa bloc care asteapta sa te fugareasca cum simt miros de ceva mancare.
    2. sa nu fie caini care sa te fugareasca.
    3. sa ii iei acasa la tine.

    unde sa mai adaugam ca sunt plini de boli si tot felu’ vietati cainii astia, ceea ce e si foarte igienic.

    eu ti-am mai zis sa taci ca oricum minti si n-ai vrut.

  4. tare mandrii tre sa fie ai tai de tine bah…

  5. @danny: asta e, imi pare rau, am salvat doar 1 caine boschetar, restul de cateva mii poti sa iei tu acasa ca altcineva nu-i vrea.

    sau … daca ii inveti tu sa fie civilizati, sa se spele si sa nu muste atunci votez sa ii lasam sa traiasca.

    sau le pui botnitze … si ii hranim prin perfuzii. ce zici?

    eu stiu ca tie iti plac cainii, poate prea mult, da’ cand oamenii nu mai pot trai din cauza lor … nu prea e bine si nu prea avem multe solutii. :)

    da’ mă-ta ce mai face? e mândră de tine?

  6. Dupa ce unii vor face un avort ca sa poata face tratamentul antirabie (cunosc caz concret, in Bucuresti), incep sa nu mai poata sa se uite la haitele de caini nici pe geam. Doar de la trauma psihica li s-ar trage, dar…. unii nici asta nu stiu ce e. Sper din tot sufletul macar sa il alerge bine pe nenea asta danny, poate poate incepe sa priceapa ca locul cainilor….. nu e pe strazi.

  7. eu sunt total de acord cu idea ca cainii nu isi au locu pe strazi. eu as sustine proiecte de a strange cainii si ai tine in locuri speciale…asa cum dam bani pentru a tine oameni dereglati pe banii statului…asa la fel s-ar putea face si cu cainii…in fine..aici devine mai complicat. problema mea e cu mentalitatea ca ba…cainii is agresivi pe strada..si ii luam si ii omoram. eu sunt total intelegator cu problemele cauzate de cainii astia…exemple sunt foarte multe…si grave. DAR. aici nu se poate socoti problema doar simplu cu rationamentu de eficienta financiara: ii luam si ii eutanasiem.
    PS: merci de de urari….unu nu prea tanar bla bla bla…

  8. De ce să nu eutanasiem ? Simplu ori ne omoara ei pe noi ori noi pe ei .

Tu ce ai de zis?

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.