Şi m-am lămurit cu LG

Ţin minte că aveam o părere destul de proastă despre LG şi pe vremea când se numea GoldStar. Nu aveam un motiv anume, pur şi simplu nu îmi plăcea mie numele ăsta.

1. Acum câţiva ani mi-am luat un monitor LCD LG. Cred că a fost chiar înainte să intrăm în UE, deci preţul lui a fost destul de mare. Vreo 9 milioane şi ceva un monitor de 17″, o căruţă de bani pentru aşa ceva. Cât timp a mers pot să zic că am fost mulţumit de el, se vedea bine şi ce îmi plăcea cel mai mult era că avea moduri predefinite pentru filme, text, filme ziua, filme noaptea şi porcării de astea. La vremea aia era o chestie tare.

După 1 an şi ceva au început şi probleme cu el. În colţul din stânga sus rămâneau nişte umbre, de obicei urme de la butoanele din Firefox, că ăsta stătea toata ziua deschis. La început urmele abia se vedeau, le puteam observa doar pe anumite wallpaperuri. După alte câteva luni umbrele alea se vedeau binişor, pe orice wallpaper sau orice culori. Oricum, chestia asta nu m-a deranjat, puteam să trec cu vederea nişte umbre amărâte. Dacă îl ţineam oprit câteva ore oricum treceau.

Toate astea au continuat până s-a gândit să se strice de tot. Mă jucam eu ceva şi deodată s-a făcut negru. Îl închid, îl pornesc iar … şi merge. A mai mers o jumate de oră şi s-a făcut negru de tot. N-am mai reuşit să-l pornesc.

L-am ţinut degeaba câteva luni, l-am dus la reparat, au reparat ce era de reparat, a mers o vreme şi acum iar face pe mortul. Nu mai ştie când se intre în stand by, nu pornşte decât dacă e rece, deci cam 1 dată pe zi şi multe alte porcării.

Ideea e că … a ţinut exact cât era garanţia, 2 ani.

2. Şi acum ceva cu o maşină de spălat. Acum aproape 3 ani şi-a luat mama o maşină de spălat. Tot LG, ca să fie treaba bună. Primii 2 ani de zile a mers fără probleme. Acum câteva luni mă întreba de ce se blochează maşina de spălat şi nu mai înainta în program, stătea şi făcea aceeaşi chestie până o oprea cineva. Deci maşina nu putea să termine singură un program că se bloca de cel puţin 2-3 ori şi avea nevoie de ajutor.

Nu cred că au trecut 3 luni de când îmi zicea că maşina face figuri şi acum porcăria nu mai încălzeşte apa. Dacă maşina de spălat veche a mers în aceleaşi condiţii mai mult timp … probabil că problema e undeva la chestia asta numită LG.

Cât timp am amânat publicarea postului maşina de spălat a fost reparată. A costat 180 de lei toată distracţia. N-am auzit exact discuţia dar tipu’ care se ocupa cu reparaţiile tare înjura LG-ul.

Şi am ajuns şi la un LCD TV marca LG cumpărat de cineva acum câteva luni. Să vedem dacă şi ăsta moare când iese din garanţie. N-aş vrea să cobesc da’ par făcute să ţină exact cât trebuie … pentru ei.

În rest n-am avut treabă cu alte produse LG, am văzut doar nişte telefoane care făceau figuri şi cam atât. Da’ nici că mai cumpăr ceva de la strâmbii ăştia.

12 comentarii la Şi m-am lămurit cu LG

  1. deci de la lg sa nu cumperi: aparate frigorifice, masini de spalat, telefoane..si sunt si niste lcd`uri care se mai si intorc..
    ofera un pret bun raportat la calitate doar la tv..in rest scump si degeaba

  2. dude, nu ai cum sa cumperi de la o fabrica de televizoare, tancuri.
    cand te apuci sa cumperi ceva, te gandesti putin. ba, astia ptr ce plm sunt renumiti?
    pentru ca altfel, in timp, o sa iti cumperi CD playere moulinex si nu o sa intelegi de ce nu merg

  3. @Arhi: eu n-am cerut performanta sau calitate ca la concurenta, da’ macar sa functioneze o perioada de timp decenta. asta se poate face, chiar daca nu sunt experti in domeniu.

  4. LCD TV-ul de care vorbesti e televizor cu plasma LG. De rest, no comment.

  5. mda .. chestia cu umbrele la LCD-uri nu e doar la LG..
    o prietena are un LCD de ..1 an – 1 an jumate .. il foloseste intr-o cafenea pe care o detine .. si acest tv sta deschis aproape tot timpu pe VH1 sau pe KISSTV.
    Ei .. mai nou de cand cu cupa mondiala .. eu il tin pe tvr1 … si se vede in dreapta sus sigla de la KISSTV, si in dreapta jos sigla de la VH.
    Fain nu?
    Cred ca e SAMSUNG daca nu ma insel .. in seara asta ma uit si revin cu informatia sigura ;)

  6. @unu nici prea tanar nici prea batran: ciudat, arata ca un LCD TV.

    @Tamias: o prietena? din cate? :P

    oricum, o chestie oarecum comuna faza cu urmele. si cam normala dupa anumite ore de functionare. se incalzesc si nu stiu ce mai departe.

  7. Asa cum ai zis tu GoldStar, actual LG, zic ca au fost cele mai bune televizoare, am unu de cand m-am nascut, iar tv-u` asta si acum merge :)), depide si cum utilizezi produsele de la LG, cum ai grija de ele, nu garantez pentru ele, dar totusi ei sunt renumiti si n`ar trebui sa se intample asta :)

  8. eu am lasat LG-ul si mi-am luat un Samsung. O alegere potrivita!

  9. Daca faceati un research v-ati fi dat seama ca Samsung detine actuala firma LG si exact in momentul cumpararii s-a schimbat numele din goldstar in LG. Acest brand vine in ajutorul oameniilor cu un buget mai mic. Produsele sunt replici ale modelelor Samsung doar ca materialele folosite sunt mult mai proaste, la fel si calitatea productiei, iar acest lucru se simte clar. In acelasi timp asta nu ajuta nimic in cazul tarii noastre.. unde tot ce straluceste e scump si se vinde.. prost lg-ul tocmai acum am un telefon cu touchscreen care e in service si a incetat sa functioneze

  10. @LEX nu vorbi prostii, și-au schimbat numele din Goldstar ca să aibe un nume competitiv pentru piața de vest, abrevierea venind de la Lucky Goldstar. Nu i-a cumpărat nici un Samsung (ia dă un search) și la preț nu e mare diferența, unele modele LG sunt chiar mai scumpe.
    Referitor la post: Acuma, depinde de norocul fiecăruia, și eu am un monitor LCD LG cumpărat în decembrie 2006 și încă funcționează, ce-i drept, e pe ducă, DAR! funcționează. Majoritatea LG-urilor sunt chinezării, pe când Samsung au fabrici prin Ungaria, Slovacia, Slovenia…
    (și ai mei și-au luat un frigider Arctic și după două săptămâni după ce a ieșit din garanție s-a stricat)

  11. Pingback: Cum refuză unii banii pe timp de criză » Teniescu's blog

  12. Sunt multi aici care fac reclama la samsung din cate vad…

Tu ce ai de zis?

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.