Revin magazinele de la colţul blocului

Mie mi-a părut rău şi că au dispărut.

A fost bine că au apărut o grămadă de hypermarketuri prin toate oraşele, da’ odată cu apariţia lor mureau magazinele mici care serveau câteva blocuri. Hypermarketurile au un singur lucru bun: preţurile mici. Faptul că avem o grămadă de produse puse strategic şi totul gândit până la ultimul detaliu nu e deloc în favoarea noastră. Scopul lor e să ne facă să cheltuim. De multe ori mi s-a întâmplat să intru să cumpăr ceva şi să plec cu total altceva. Prima oară. A doua oară reuşeam să iau şi ce era de fapt necesar.

Mega Image vine cu o nouă idee, care să înlocuiască magazinele de cartier, Shop & Go i s-ar zice, da’ de fapt e un Mega Image mai micuţ. Simplu.

Şi Mic.ro se extinde şi mai mult. În provincie. În Bucureşti deja s-au băgat peste tot pe unde au putut şi unde era nevoie. La Favorit de exemplu sunt 3 magazine Mic.ro, de-a lungul unei singure străzi: 2 la parterul blocurilor şi încă unul mobil.

Toată lumea e conştientă că preţurile sunt mai mari şi parcă totuşi merită să dai 5 lei pe un suc pe care îl iei din faţa blocului decât să dai 3.5 lei pe un suc pe care-l iei de la 3 km distanţă. Un leu jumate e un preţ mic pentru atât confort.

Şi nu, Mic.ro nu are magazine decente sau marfă bună. Au doar magazine multe şi bine poziţionate.

2 comentarii la Revin magazinele de la colţul blocului

  1. Daca n-ai masina e al naibii de greu sa faci multe cumparaturi la supermarket, asta daca cumperi pentru o saptamana. Greu da la multe produse se merita.

    Daca cumperi doar un suc ori esti nebun or ai mari dificultati financiare daca preferi sa mergi 3 km doar pentru un suc

  2. Mie chiar imi place idea cu mic.ro, e magazinu de cartier care are cam detoate sincer. Am vazut ca au bagat si xerox si RCA asa ca baietii chiar o duc bine.

Tu ce ai de zis?

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.