Să afişăm ceva util dacă tot e plin de LCD-uri

Am o boală pe ăştia care nu folosesc tehnologia într-un mod util sau suficient de util pentru toată lumea. Fie că e vorba de telefoane puternice, laptopuri, calculatoare sau orice altceva. Dacă nu foloseşti ceva la capacitate maximă, sau cât mai aproape de maxim, atunci degeaba ai investit în acel ceva. Puteai arunca banii pe ceva mai bun. Şi treaba cu banii e destul de gravă dacă nu sunt chiar ai tăi.

Să vedem cu exemplele.

1. CFR

Nu sunt multe trenurile care au LCD-uri, probabil doar in Intercity-uri sunt, şi totuşi nu e nici o diferenţă între trenurile care au şi care nu au. Ma refer la utilitate. Doar informaţii INUTILE despre şi cu CFR. Nu mă interesează ofertă de călătorie până în Ungaria cu trenul, nici până în Rusia. În principiu nu mă interesează călătoriile de plăcere cu trenul.

Cum ar fi să avem ceva util pe ecranele alea? O informaţie despre călătorie, unde suntem, când ajungem, cât întârzie, chestii de astea nefolositoare. Sau dacă asta nu atunci ceva să ne relaxeze, un film poate. Că la ce medie de 45 km/h oră au trenurile noastre chiar avem nevoie de ceva care să ne distragă atenţia.

http://img.teniescu.ro/albums/blog/cfr-intercity-lcd.jpg

2. RATB

N-am poză, dar cam ştie toată lumea autobuzele alea moderne care au nişte LCD-uri în spatele şoferului. Aici situaţia nu e chiar atât de rea, pentru că mai sunt şi informaţii utile, o hartă, rută, timpi, chestii care pot fi utile pentru oamenii care nu cunosc foarte bine o anumită zonă.

În schimb, pe cât de utile sunt chestiile astea cu harta, pe atât de inutile sunt pozele cu animale şi peisaje care sunt afişate în … pauze. Pauze de la ce? De ce să nu afişeze tot timpul doar hărţi şi trasee? Poze cu pisici şi câini pot să văd şi acasă dacă vreau, doar că … NU NE AJUTĂ când suntem într-un autobuz.

Tu ce ai de zis?

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.