Încă o ţeapă din lumea modei: cizmele de cauciuc

Eu totuşi prefer să le spun “cizme de gumă” şi n-am o explicaţie logică pentru asta.

Vreau să spun din start şi foarte pe scurt următoarea chestie: E STUPID SĂ PORŢI CIZME DE CAUCIUC ÎN ORAŞ ATÂTA TIMP CÂT NU LUCREZI PE ŞANTIER. Sau dacă nu mergi să dai mâncare la porci, ceea e puţin probabil pentru că totuşi vorbim de Bucureşti.

Am câteva idei despre cizmele de cauciuc:

  1. cizmele de cauciuc, de obicei, se poartă în aproximativ 3 locuri: la ţară, unde noroiul şi balega depăşesc lejer 10-20 de centimetri, pe şantier, aici doar în cazurile cu noroi, sau la pescuit, unde oamenii care intra în apă nu au alte soluţii.
  2. cine are rude pe la ţară şi a purtat o pereche de cizme de acest fel, constrâns de situaţie, cu siguranţă n-ar purta cu plăcere aşa ceva şi în oraş.

Orăşenii care n-au dat niciodată pe la sat probabil poartă cizmele astea şi cu un pic de amuzament, exact ca atunci când vine francezul sau americanul în satele româneşti şi se dă cu căruţa. La început i se pare super interesant, foarte eco şi înviorător. De acord, merge să dai o tură cu căruţa vara, că e plăcut, problema însă e pentru ăla care face toată viaţa asta, câteodaă şi pe frig sau ploaie. Nu mai e nimic plăcut în asta, parcă tot mai bine ar fi într-o maşină plictisitoare în care nu te aeriseşti.

cizme de cauciuc

Îmi imaginez că la Benetton au şi preţuri pe măsură cizmele astea. Deşi dacă mergeţi în târgurile alea de ţărani aţi găsi pe banii de un meniu de la KFC cizme de cauciuc de toate felurile şi toate culorile. Chiar nu m-am riscat sa mă uit la preţurile lor, n-aş fi putut să mai trăiesc cu mine apoi.

Fără nici o exagerare şi fără să urmăresc existenţa cizmelor de cauciuc în magazine, în AFI Palace Cotroceni sunt cel puţin 3 magazine care vând aşa ceva. Păi şi e mult TREI? Mult n-ar fi, dacă am fi într-un sat şi AFI ar fi Magazin Universal Sătesc “AFI” sau ceva şi am găsi în acelaşi loc orice de la treninguri la cuie şi tărâţe, dar fiind un mall din Bucureşti, aş tinde către DA. De ce nu se vând şi cărute sau hamuri cu ocazia asta?
Deja am irosit prea mult text pentru porcăriile astea de cizme şi totuşi aş mai vrea să repet că e stupid să le purtaţi dacă nu e strict necesar. Şi în oraş nu este.

Până la urmă au vreo utilitate?

Apă sau noroi atât de mare RAR găsim prin Bucureşti. Ok, se mai întâmplă, dar se poate evita.

De cald sigur nu ţin.

Arată naşpa.

Vă poate arunca lumea chestii în cizme …

La banii ăştia găsiţi ceva mai bun.

În încheiere, sfatul meu: nu vă faceţi de râs cu aşa ceva.

Am mai găsit ceva, semn clar că cineva îşi bate joc de fetele astea.

  • Cum să porţi cizmele din cauciuc

Nu-mi vine să cred ce chestie stupidă face omenirea asta! Fugim de chestiile pe care suntem obligaţi să le purtăm când nu avem altceva, dar când avem de ales ne întoarcem tot la lucrurile de care fugeam în trecut. Exemplele pot fi prea multe.

5 comentarii la Încă o ţeapă din lumea modei: cizmele de cauciuc

  1. Mai e cel putin o situatie: este echipament de lucru obligatoriu la electricieni.

  2. Da…toate domnisoarele am vazut ca isi cumparau cizme de astea. In afara de adaos sunt exact ca cele de la tara :)))

  3. Pingback: Cum s-au întâlnit lumile cizmelor de cauciuc » Teniescu.ro

  4. Bine spus, adevarul ca nici nu prea am vazut sa se poarte prin oras

Tu ce ai de zis?

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.