Care este durata de viață a unui mouse Razer?

Vă spun din start că sunt dezamăgit de durata de viața a unui Razer Abyssus: 12 luni.

Douăsprezece luni în condițiile în care modelul respectiv costă vreo 50$ și l-am folosit destul de rar pentru jocuri și a cam luat-o pe arătură după ce m-am jucat mai intens vreo 4-5 zile, cu ocazia testării noului laptop. Dacă ar fi costat 10$ nu mă deranja dacă murea după 3 luni. Sau dacă nu era mare brand lăudat în materie de periferice.

Un comentator de pe aici are un A4Tech pe care l-a cumpărat de mai bine de 5 ani, deodata cu laptopul. Toți ăștia 5 ani a folosit acel A4Tech care a costat până în 30 de lei și încă mai funcționează și azi. Poate nu chiar ca în prima zi, dar totuși a fost o investiție de 30 de lei la vremea respectivă și n-ar fi o mare tragedie dacă s-ar strica acum. Între timp omul și-a schimbat și laptopul, încărcătorul de la noul laptop și sărăcia de A4Tech încă rezistă.

Mă pune pe gânduri și faptul că pe YouTube sunt suficiente filme la căutarea “fix Razer” care au și până la 30.000 de vizualizări.

Păi dai 50-100$ (sau chiar 200$) pe un mouse pe care trebuie să ți-l repari? Următorul pas e să vină bucați, ca mobila de la Ikea, și să trebuiască să ți-l asamblezi singur. Desigur, la un preț mult mai mare, că e Razer.

Am vrut să trec la un Logitech G400 și apoi mi-am adus aminte că am un MX518 care are nevoie doar de skates, gen plasticele “care se murdăresc”, cum au zis oamenii de la Poșta Română. Și cu 3$ bine cheltuiți pe DealExtreme mi-am luat patine noi pentru Logitech și am pus Razerul în cui. Dotările de la MX518 sunt suficiente, mă interesează în mod deosebit forma lui.

Razer & Logitech

7 comentarii la Care este durata de viață a unui mouse Razer?

  1. Si totusi nu ne-ai explicat cum anume “a luat-o pe aratura” ? ;-s

  2. Eu cred ca este un mit cum ca razer sunt cei mai buni in periferice mai ales gaming,recomand mouse logitech de la G5 in sus;in teste dau cea mai mare longevitate si la skate si laser

  3. eu am avut mereu probleme cu firele acum am un logitech wireless. il am de 1 an si juma am schimbat bateria de doar 2 ori si il folosesc mereu

  4. Eu am un mouse Gigabyte pe laser, a costat in jur de 60-70 de lei, si inca mai ma tine, mi se potriveste foarte bine cu mana mea, are un dpi foarte bun, dar, cam de la un timp aceeas problema ca la tine, uneori da 2 click-uri, iar, acum 2 saptamani am observat ca in Far Cry 3 uneori imi tragea in continuu, si ca sa-l opresc mai trebuia sa dau un click, sau cand trageam cu RPG-ul, imi incarca racheta si tragea singur… uneori nu-mi face figuri, uneori imi face, si nu vreau sa-l schimb ca nu prea am mai vazut modele la fel (nu vreau altul, asta imi place mult, are doar butoanele de care am nevoie eu: click stanga, dreapta, rotita, buton pentru reglarea sensibilitatii si 2 butoane next si prev). Poate un tutorial de reparare la Razor ma va ajuta, sau poate gasesc unul pentru Gigabyte.

Tu ce ai de zis?

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.