Nişte români de la ROM nu sunt atât de “smart”

N-am urmărit exact campania cu “Romanians are smart”, deşi aveam impresia că asta a fost deja anul trecut, dar am observat ceva ce parcă-mi zice că nişte oameni de la ROM nu sunt prea “smart” sau nu se pricep la ce bagă pe net.

Motivele sunt 2:

1. S-au încurcat cu FastUpload.ro şi au băgat nişte reclame video înainte de filmele de pe site. Nimic rău aici. Rău ar fi că filmele de pe FastUpload sunt piratate. Da, e un site de “file transfer”, cum era şi MegaUpload.com până a intrat poliţia peste ei. Că nu vrea FastUpload să vadă că le vine o gramadă de trafic de pe site-uri de filme online e altă treabă.

2. Au pus-o ei de un site şi au cam dat greş cu fontul. Surpriză, nu toate fonturile au şi setul de caractere pentru Latin-2! Traducerea mai puţin tehnică ar fi că nu toate fonturile pot afişa diacriticele, depinde de autorii lui şi cum i-a tăiat capul să-l facă. Se poate observa la literele “Ş”, “Ţ” şi “Ă”.

Romanians are smart. Se vede cât în poza 3.

Românii nu sunt atât de deştepţi. Nici măcar atenţi. Eu am observat asta cu fontul de 24 de ore. Aş fi lăsat o greşeală de genul ăsta să zacă pe un site public câteva minute, n-ai cum să nu observi că ceva nu e bine.

Tu ce ai de zis?

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.