La 300 de lei e “rasism împotriva romilor”, la 300 de euro n-a fost

E foarte după ureche rasismul ăsta la ţigani. Dacă atunci când i-a trimis acasă din Franţa ar fi primit 300 de lei era rău, la 300 de euro / adult şi 100 / copil a fost bine.

Un zbor din directia Lille (nordul Frantei), care transporta 179 de tigani dintre care 50 de copii, a aterizat miercuri pe aeroportul din Timisoara, in cadru programului francez denumit “intoarcerea voluntara”, anunta AFP.

In cadrul acestui program, criticat pe scara larga de ONG-urie care lucreaza pentru integrarea tiganilor, guvernul francez plateste fiecarui adult suma de 300 de euro, iar fiecarui copil 100 de euro.

Suntem fericiti ca ne-am intors acasa pe banii francezilor“, a declarat unul dintre tiganii sositi la Timisoara. [HOTNEWS]

Problema a devenit MULT mai gravă când ţiganilor li s-a dat să aleagă să facă ceva pe bani mai puţini.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara a deschis un dosar penal pentru rasism, după ce o asociație naționalistă din Timișoara a anunțat că le va oferi câte 300 de lei femeilor rome care demonstrează că s-au sterilizat.

„Dacă nu-și pot educa progeniturile pentru a nu mai fi o povară a societății românești, noi le oferim GARANTAT 300 de lei pentru operația de sterilizare voluntară efectuată în anul 2013”, menționa textul de pe site-ul asociației. [YAHOO NEWS]

Eşti discriminat dacă ţi se oferă posibilitatea de a face voluntar ceva pentru bani? De fapt, nici nu pentru bani, că suma aia este mai mult ca o recompensă, că te poţi steriliza şi fără să primeşti bani.

Noroc că oamenii agresaţi zilnic de ţigani nu sunt discriminaţi. Mă simt agresat şi dacă 10 ţigani put lângă mine.

Mai jos avem un ţîgan cinstit pe care numai Dumnezeu dacă l-ar prindea.

Un comentariu la La 300 de lei e “rasism împotriva romilor”, la 300 de euro n-a fost

  1. Pai dosarul penal trebuie deschis pentru penalele si penalii din politie (vezi “violurile” si “promovarile”). Eu nu vad undeva silire nici sa se sterilizeze cineva, si nici sa se prezinte obligatoriu cu vreo adeverinta undeva. Asa, si la loto, daca nu iti ridici premiul, e caz penal ca nu ai mers sa ridici premiul?

Tu ce ai de zis?

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.