Alternativă pentru Windows Sidebar

Ştiu că de când apăruseră primele imagini cu Windows Longhorn / Windows Vista primul lucru care a uimit a fost acel sidebar. Cum nu toată lumea îşi punea Vista, din diferite motive, au apărut şi nişte replici pentru acel Windows Sidebar şi pentru XP. Problema cu aceste sidebaruri e că oricât de bine sunt ele făcute tot mai au câteva probleme, ele nefiind oferite de Microsoft.

În urmă cu ceva timp mi-am pus un sidebar clonă de asta pe celălalt PC, Windows XP cu SP3, mergea ok. Pe laptop când am pus deja nu mai mergea aşa ok, widgeturile aveau ceva probleme şi nu mai erau afişate bine. N-am găsit nici o rezolvare la chestia asta.

Dacă îţi pui acel sidebar doar pentru ca XP-ul tău să arate ca Vista … atunci caută pe net prin grămada de porcării, dar vrei doar informaţiile oferite de acest sidebar şi eventual o alternativă la porcăriile de pe net atunci poţi încerca Yahoo! Widgets.

http://img.teniescu.ro/albums/blog/yahoo-widgets.png

Yahoo! Widgets arată precum în poza de mai sus. De fapt aşa arată dacă extindem widgeturile pe desktop, că dacă nu le extindem atunci vor rămâne liniştite acolo în acel sidebar.

Din câte am văzut până acum widgeturi oferite de Yahoo! sunt destule, fiecare dintre ele sunt destul de customizabile, la fel şi sidebarul.

Era să uit. Fiecare widget are procesul lui şi consumă între 5-10 MB RAM, iar Yahoo! Widgets consumă singur, chiar şi fără widgeturi vreo 20 MB RAM.

3 comentarii la Alternativă pentru Windows Sidebar

  1. De ce sa folosesti asa ceva? Ce informatii iti poate oferi atat de importante incat sa merite spatiul ocupat pe desktop?

Tu ce ai de zis?

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.