Antichrist (2009)

Ca să nu exagerez deloc, voi spune că e aproape cel mai PENIBIL film văzut de mine vreodată. Sigur e undeva în top 3 filme penibile, proaste şi bune de aruncat la gunoi … cu tot cu regizor şi actori. Şi dacă era un film făcut pe vaport tot ar fi ieşit mai bine şi nici montajul n-ar fi arătat de parcă a fost făcut cu toporul.

Povestea e atât de simplă şi idioată că nici nu se putea să fie mai proastă. În primele 25 de minute moare unul din cei trei actori, care e un copil, şi ceilalţi doi, mama şi tatăl copilui, şi-o trag de vreo 4-5 ori, din totalul de vreo 15-20 de partide din film. Eram deja sub pat de frică, atât era de horror. Mama fostului copil suferă groaznic din cauză că ăla micu’ a murit şi începe să o ia pe ulei, aşa uşor, apoi şi-o mai trag de câteva ori şi pleacă la o cabană dintr-o pădure, unde şi-o trag din nou. Prin pădure, pe lângă cabană tot văd ei nişte animale moarte sau care mor, un pui de nu ştiu ce pasăre e mâncat de un vultur şi o vulpe moare sau ce naiba face ea acolo plină de sânge. Ce horror, nu? Uuuu, anticristul. Hai să fugim! Mai spre sfârşit nevasta se gândeşte să-şi omoare soţul, îi pune ceva fiare pe la picioare ca să nu poată fugi şi ea pleaca în curu’ gol prin pădure. N-am înţeles exact unde şi de ce, dar fie. În continuare nevasta schingiuitului îl aleargă cu o lopată, îl arde de câteva ori şi până la urmă se împacă. Finalul e simplu, ăla o omoară pe aia, îi da foc şi pleacă de acolo.

Dacă ăsta e film bun şi horror atunci eu o să încetez să mă mai uit la vreun film, de orice fel, şi mă apuc să scriu poezii. Poezii de dragoste. Asta ca să fiu la acelaşi nivel cu calitatea de căcat a filmului horror Antichrist.

Nu pot să ignor câteva comentarii de mare valoare de pe CinemaRx, profesioniştii îşi spun cuvântul. Dar nu pe gură.

nu stiu ce sa spun exact despre acest film, doar ca primele cateva minute sunt incredibile din punct de vedere cionematografic, iar filmul in sine este o opera de arta… bine, nu poate fi revazut a doua oara, dar este o opera de maretie cinematografica.

E unul dintre cele mai… “noncorformiste ” filme . Fara perdea, avangardist, d.p.v. regizoral si scenic . Nerecomandat celor su 16 ani ( asta , zic , pt a nu interpreta gresit, la o varsta frageda … “taierea clitorisului cu o foarfeca ” pt . pierderea unui copil in timp ce faci dragoste cu barbata”tu’ . E… psihiatric si psihologic )

Bravo! Şi se mai miră de ce îi bate lumea pe stradă. Păi să nu iei la palme aşa oameni? Nişte oameni care dau note mari pe diverse site-uri la toate mizeriile de filme şi le laudă de parcă căcatul s-ar transforma în prăjitură odată lăudat de ei. Fir-ar al dracu’ de beţivi.




IMDB: Antichrist (2009)
CinemaRx: Antichrist (2009)

17 comentarii la Antichrist (2009)

  1. Daca ai rabdare si te uiti la astfel de filme iti recomand Garajul – o productie poloneza.
    Mai ceva decat ce ai vazut tu.
    Ideea e ca intr-un bloc sant 20 care au masini si doar 19 garaje.
    Totul se petrece intr-un apartament de bloc si la final tot nedecis ramane cine va fi posesorul masinii fara garaj

  2. Eu nu hales filmele astea de groaza, cu o mica exceptie, cele cu mortii vii mi se par bestiale, am vazut “Dawn of the Dead” de 5 ori, de 5 ori fiecare si pe cel mai nou si cel vechi

  3. Eu nu ma uit la filme de groaza fiindca ma sperie. Si mai ales n-as pierde vremea cu un film de groaza prost :)) Chiar n-ai ce invata din asemenea productii – decat, ce? sa nu mai iesi din casa?! :) Dar ce zici de filme ca “Nacho Libre”? Am ramas traumatizata… il dau mereu exemplu de film stupid!

  4. adevarul e ca americanii astia au niste review-uri de tot rahatul.
    si pe imdb si pe yahoo iar romanii cred ca le copie de acolo.
    si off topic un pic.
    am cam renuntat sa ma mai uit la review-uri si voturi acordate dupa filmul 300 ( ala cu spartanii ) care mi s-a parut panarama dar care avea peste 200.000 de voturi si o medie de 8 din 10
    Chiar asa imbecil sa fiu? sa placa la toata lumea numai mie nu?:D

  5. esti tampit rau de tot

  6. Radu e el tampit. Filmul e intr-adevar de tot rahatul. Insa daca privim lacinematografie in ansamblul ei, putem relativ usor observa ca per ansamblu calitatea filmelor a scazut dramatic. Adica, zic eu, ca un film cotat azi cu 10 din 10 posibile, in trecut ar fi luat un 5 din mila. Si asta nu doar datorita celor care le creeaza. Insa am senzatia ca in general omenirea e intr-o perioada de involutie. Cadem. Liber. Ne-au scazut pretentiile, si simtul critic dispare. Pt ca nu sintem in stare sa “digeram”. Asta de la lipsa de cultura, intretinuta de televiziunea tembelizatoare si de cateva fenomene pe care nu stau sa le disec aici.

  7. De acord pana la un anumit punct – modul in care filmul a fost regizat. Scenariul si simbolismul sunt cretinitati pe care doar Tier le-a inteles, insa anumite scene, inclusiv cea de inceput sunt foarte bine filmate. Una peste alta, ma asteptam mai mult de la regizorul Dogville-ului…

  8. N-ai inteles nimic.
    In primul rand acest film nu este si nici nu se vrea incadrat in categoria HORROR!
    Si apoi ca sa-l intelegi, nu ca sa-ti placa, trebuie sa mai fi studiat ceva la viata ta. Articulez, ca sa-ti placa trebuie sa fii putin bolnav (sado-maso-psiho), iar ca sa-l intelegi trebuie sa fii putin trecut prin viata. Daca nu ai inteles nimic nu ti se adreseaza. Nu comenta ceva ce nu intelegi.

  9. Mai ce dobitoc si snob poa` sa fie unu care se bate cu pumnii in piept si zice ca “nu ai inteles”. Adica el a inteles! Ala e deci un film care se adreseaza lui, cunoscatorilor ca el, care au trait! au trecut prin viata !! :)) doamne, ce stupid om… Mai, cand iti mai fata mintea, sa-mi dai si mie un pui, sa-l strang de gat… :))

  10. Stii, este o vorba “Nu te pune cu prostu pentru care are mintea odihnita”. Dar pentru ca tie iti e asa usor sa arunci cu jigniri gratuite iti daruiesc cea mai calduroasa muie pe care am daruit-o vreodata.

  11. Razvane, asta intr-adevar a fost o replica de om cult, cunoscator, si trecut prin viata.. Cred ca “trecut prin viata” in cazul tau inseamna hranit cu ceea ce mi-ai oferit tu mie.. :))

    • … cred ca ajunge, ca deja nu mai vorbiti despre film. :)

    • Tu cand jignesti pe cineva te astepti sa iti multumeasca? Si ca sa continui in mod civilizat e demodat nowadays. Pur si simplu trebuie sa fii prost sa te lasi calcat in picioare de cineva care scrie acelasi comentariu pe 3 (sper) bloguri diferite desi mesajul din articol e complet diferit in fiecare dintre acestea.

Tu ce ai de zis?

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.