Ăsta e furt de maşini, nu e ridicarea maşinilor parcate ilegal

Ceea ce fac ăştia ar fi foarte ok dacă nu s-ar apropia mai mult de furt decât de ridicarea maşinilor parcate ilegal. Băieţii s-au mişcat foarte rapid, de parcă ar fi fost la furat.

Probleme ar fi:

1. Lipsa Poliţiei Române, deci cine constată că maşinile au fost parcate ilegal? Băieţii care le ridică? Poate ar fi interesul lor să găsească cât mai multe maşini parcate ilegal.
2. Cine dă amenda pentru parcarea ilegală? Tot băieţii care le ridică şi constată că maşinile au fost parcate ilegal? Sper că nu.
3. În primele 3 poze este maşina lor lăsată acolo pe avarii, că şoferul s-a dus să pozeze maşinile pe care le ridicau colegii lui. Atunci ei luptă împotriva parcărilor ilegale parcând ilegal? Toată acţiunea lor a durat uşor peste 5 minute. Dacă ei au avut voie să stea parcaţi ilegal cât timp şi-au făcut treaba de ce n-ar avea voie să parcheze şi oamenii pentru tot atâtea minute? N-a stat nimeni să vadă daca maşinile pe care le-au prins ei erau acolo de 2 minute sau de 2 ore.
4. Încurcă circulaţia.

I-am văzut acţionând tot mai des prin zona Favorit şi Orizont. Câteodată cu implicarea Poliţiei Române, câteodată fără, depinde de la caz la caz.

12 comentarii la Ăsta e furt de maşini, nu e ridicarea maşinilor parcate ilegal

  1. Ai foarte mare dreptate….

  2. Da sunt de acord ca nu este tocmai corecta procedura insa ac modalitate de ridicare in mai toate tarile este la fel ba chiar mult mai rau, in Viena de exemplu m am trezit fara masina in fata hotelului fara nici-o avertizare

  3. FOARTE adevarat. din pacate puterea te afce sa uiti cu ce te ocupi si ajungi mai gresit decat cei pe care ii corectezi

  4. Numai la noi se poate asa ceva. Vine un tip, care poate nici nu cunoaste legea si nu are permis de conducere, dar se apuca de furat masini legal.

  5. … La fel e si in Ciucago, acolo au schimbat si sensurile de circulatie ca sa le mai dai niste banuti. Vin niste oarecare sa constate ei ca tu esti demn de o mica amenda. Ia pupa-ma-n varful degetului mare de la piciorul stang, ca ce chestie ?

    • in Ciuc e putin altceva. in mare parte e vb de platitul parcarii, adica nu e nevoie de politie sa iti blocheze masina daca nu ai platit, pentru ca parcarile sunt in grija lor.

  6. Pai aia e, CUM sa imi blocheze cineva roata ? da-mi amenda ( ah, nu ai voie ca esti un nimeni ), cheama politia ( pai .. nu am de ce ), scrie-mi pe o foaie ca am fost rau si vezi-ti de drum.

  7. 1. Daca in alta tara se face, zici tu Catalin, nu inseamna ca este normal ce se face la noi.
    2. Nu ‘puterea’ te face sa … o iei razna .., ci mentalitatea de cacat si caracterul infect al celor care isi doresc ‘puterea’ numai pentru a o exersa ‘jegos’.
    Eu, de exemplu neavand caracter infect, nu-mi doresc acest tip de putere deci, nu voi fi afectat de ‘putere’.
    3. Cum ai ‘indraznit’ sa faci pozele ? Nu te-au abordat gibonii pozati ?
    Mie mi-a fost scarba sa fac poze intr-o situatie similara ….
    4. Astia cu ridicatul masinilor au partea lor de vina dar VINOVATII suntem noi, comunitatea inerta, care le permite sa faca ce fac. Zicea cineva : puterea comunitatii sta in solidaritate.
    Care solidaritate nu exista …..

  8. Eu nu inteleg de ce atata revolta impotriva celor ce ridica masinile?! E normal sa ridici o masina parcata aiurea si e normal sa se aplice amenda. Eu as dispune si ridicarea celor parcate pe trotuare, dar aici e treaba Politiei Comunitare. Incurajam parcatul interzis sau nesimtirea urbana? Normal ca autoutilitarele alea incurca circulatia cand ridica o masina. Eu il arat cu degetul tot pe cel care a parcat si nu trebuia s-o faca.

    • prietene, care amenda daca POLITIA NU A FOST ACOLO? n-a fost nici o amenda in cazurile alea 2 din pozele din post. daca nu e amenda inseamna ca nu s-a incalcat legea, nu?

      imi pare rau daca tu crezi ca niste firme private ne pot amenda pe spatiul public.

Tu ce ai de zis?

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.