Oameni care n-au fost pregătiţi să aibă bani

Poate de asta e mai bine ca nu toată lumea să îşi permită orice.

Găseşti 10.000 de euro. Ce faci cu ei? Păi bagi 6.000 de euro la jocuri de noroc. Jocuri de noroc care sunt programate să reţină 70% din încasări şi doar 30% să dea înapoi la fraieri.  La ce statistici am văzut pe unele aparate de genul ăsta, cam alea ar fi procentele.

A găsit 10.000 de euro în tomberon și nu a stat pe gânduri – un om al străzii din Timișoara a avut aproape două săptămâni de vis. A dat banii pe jocuri de noroc și mâncare. Polițiștii l-au depistat astăzi pe Ion Codrea la un birt, după ce l-au filat, mai multe zile la rând. Bărbatul riscă închisoare de la unu la trei luni. [Adevărul]

Chiar şi boschetar fiind, 10.000 de euro te scot din căcat pentru o perioadă de timp, dacă nu eşti prea prost şi prea beţiv ca să te ducă capul să nu îi bagi la păcănele. Mai merită să trăiască ăsta? Mai întâi a spart banii găsiţi şi apoi duce o viaţă bună la puşcărie (era boschetar, da?) pe banii cui? Exact, ai cetăţenilor. Bună afacere avem aici.

Apoi, avem aşa:

Proprietarul masinii, intors din Italia impreuna cu logodnica, angajase un sofer, fost taximetrist.Autoturismul era cumparat cu banii logodnicei care cistigase 100.000 de euro la Loto in Italia. Cei doi urmau sa se casatoreasca. In masina se mai afla si un frate al femeii. [Ziarul Orizont]

Câştigi o căruţă de bani, doar că eşti prea prost ca să ai şi carnet de şofer, aşa că ce faci cu banii? Îţi cumperi o maşină, normal, şi pui un idiot să ţi-o conducă. Aproape că nu e nimic greşit aici, doar că dacă te poţi lipsi de maşină, de ce e nevoie să-l laşi pe un oarecare să-ţi rişte viaţa pe banii tăi şi maşina ta? Proastă decizie.

5 comentarii la Oameni care n-au fost pregătiţi să aibă bani

  1. Ala care conducea masina era sofer profesionist …..

  2. Nu toti stiu ce sa faca! In loc sa ii investeasca, cu cap, mai bine ii pierd….

  3. Eu daca asa avea 10.000 euro, as da 6000 inapoi pe credit, si pe ceialti 4000 i-as investi la bursa.

Tu ce ai de zis?

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.