“Romii nu sunt protejați suficient”. Dar pe noi cine ne protejează de romi?

Nici măcar o maşină blindată nu te-ar putea proteja suficient atunci când ai un lanţ de 1 kilogram de aur la gât.

Lant de aur

Amnesty International, organizație care militează pentru protecția drepturilor omului, le cere din nou liderilor UE, cu ocazia sărbătoriri Zilei Internaționale a Romilor, să pună capăt discriminării împotriva reprezentanților acestei etnii.

Potrivit Amnesty International, Uniunea Europeană nu ia suficiente măsuri pentru a proteja romii de discriminare în statele membre. „UE trebuie să pună imediat în aplicare măsurile necesare pentru a sancționa guvernele satelor care nu combat problema discriminării și violenței împotriva romilor”, a declarat John Dalhuisen, directorul Amnesty International pentru Europa și Asia Centrală, potrivit unui comunicat al organizației. „Asemenea practici contravin legislației UE și principiilor libertății, democrației și respectului pentru ființele umane, pe care Uniunea a fost fondată”, a adăugat reprezentantul asociației. Yahoo! News

Sunt de acord, romii au nevoie de mai multă protecţie, că doar vedem aproape în fiecare zi cum românii, ungurii sau nemţii fură de la ţigani sau, mai rău, îi jefuiesc. În centrul fiecărui oraş mare sunt zeci de englezi şi francezi care cerşesc de la ţigani şi îi înjură când le zic “N-am. Pleacă!”.

E în regulă ca ţiganii să pută? Nu avem şi noi libertatea şi dreptul de a respira?

3 comentarii la “Romii nu sunt protejați suficient”. Dar pe noi cine ne protejează de romi?

  1. Normal ca nu e in regula …

  2. pai oricum in 20 de ani n-or sa mai fie minoritate si majoritate in romania.

  3. ziua internaţională a ciorilor…e o sărbătoare ce ţine de grădina zoologică. :)

Tu ce ai de zis?

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.