Cum facem economii cu becurile economice. Şi cancer.

Principala întrebuinţare a unui bec este de a face lumină din momentul în care se acţionează întrerupătorul. E, aici e şi şmecheria cu becurile ecologice, ele fac mai puţină lumină şi mai târziu decât au fost aprinse pentru că fie le ia 2-3 secunde până se aprind ori durează până se încălzesc. Ca modelele vechi de Dacia.

Pe scurt, facem economie nefolosindu-ne atât de mult de ele deşi un bec “economic” costă lejer undeva pe la 20-30 de lei, de cel puţin 4-5 ori mai mult decât clasicul bec. Mmm, începe să nu sune a economie faptul că dăm mulţi bani pe ceva care nu e la fel de util precum o alternativă mai ieftină.

Şi în încheiere aflăm că becurile ecologice sunt şi cancerigene. Banii care nu-i dăm pe electricitate îi dăm pe becuri şi înmormântări.

Becurile economice emană substanţe chimice care cauzează cancer, au anunţat oameni de ştiinţă germani, în contextul în care siguranţa acestor becuri este pusă la îndoială.

Becurile economice nu trebuie folosite de adulţi la citit sau ţinut lângă capul copiilor, mai spus experţii.

Se ştie deja că dacă un bec “ecologic” este spart, împrăştie cantităţi periculoase de mercur. În plus, când aceste becuri funcţionează, emit şi alte substanţe cancerigene. [Realitatea]

2 comentarii la Cum facem economii cu becurile economice. Şi cancer.

  1. asa si nu ai zis nimic de lumina de cacat pe care o face becul economic

Tu ce ai de zis?

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.