La MarketOnline, evoMag şi CEL se confundă CPU cu GPU

E complicat să ai habar care-i ăla CPU şi care e GPU, sau câte core-uri are de obicei unul sau altul, chiar dacă vinzi aşa ceva. La MarketOnline cineva a reuşit să nu aibă habar despre ce scrie.

S-au încurcat puţin oamenii în detalii şi în loc să scrie că i7 2630QM este quad core au băgat ideea de quad core la plăcile video. Că au auzit ei undeva că modele GT 525M au ceva cu “4” deja e altă treaba, dar singurele chestii care sunt 4 în acele plăci sunt Render Back-End Units, în rest, numărul de core-uri este 48. Chiar dacă sunt core-uri CUDA, da’ tot 48 sunt.

CPU – Central processing unit
GPU – Graphics processing unit

Am observat şi că pe unele site-uri cu conţinut în engleză se face o specificaţie de genul GeForce GT 525M – 1GB (For QUAD Core CPU), în ideea că au suport unele pentru altele, nu că ar fi dotate cu aşa ceva. Este o oarecare diferenţă.

Update

Se pare că şi evoMAG o muşcă pe asta cu GPU-urile Quad şi Dual Core.

evoMAG
GT 525M

Până la urmă şi CEL trebuia sa facă ceva asemănator:

18 comentarii la La MarketOnline, evoMag şi CEL se confundă CPU cu GPU

 1. o fi vreo placa video de unltima generatie cu patru nuclee si nu stim noi inca nimic de ea. Adevarat hardware alienware

 2. eu ma mir ca nu au dat faliment astia de la marketonline

 3. eh poate era greseala de tipar:)

 4. Stiti cum e vorba aia “numai cine nu munceste nu greseste”.
  Nu stim cine a introdus datele si in ce conditii, important este sa remedieze greseala si sa mai faca altele.

 5. lasa-ne frate cu gargara asta de “cine nu munceste nu greseste”, mirosi a angajat de la o posta. prostia asta de spalat minti merge numai pentru cei care “cred si nu cerceteaza”, de asta ce zici?. de exemplu… angajatii clonei emag (si da, ma refer la Evomag). nu e prima oara cand “dau cu bata in balta”, ba chiar au pus si in titlu informatia, ca de… e dashtepti. (market online si-a regasit “cei 7 ani de acasa”, au lasat ce le-a dat furnizorul).
  bravo teniescule ca evidentiezi mediocritatea, stim ce sa evitam.

  PS: Uite si tu ce inteligent… “important este sa remedieze greseala si sa mai faca altele”…

  • Sa-nteleg ca ai ceva impotriva angajatilor? Te informez de data asta mirosul tau ti-a jucat feste – nu-s angajat!
   Nu am inteles ce ai vrut sa spui cu “prostia asta de spalat minti merge numai pentru cei care ‘cred si nu cerceteaza’”.
   Intelingenta ar fi trebuit sa vina din partea ta, am vrut sa spun “sa NU mai faca altele” dar am omis – reiesea in mod explicit din ideea generala a comentariului.
   Nu cred ca este o idee constructiva sa evidentiem mediocritatea pe motiv ca “sa stim ce sa evitam”. Constructiv ar fi sa-i ajutam pe cei care gresesc (evetual printr-un email catre cei in cauza), in loc sa aruncam greseala la zid si sa ne punem toti pe aruncat cu pietre/

   • le-am aratat greselile aici. eu nu lucrez pentru ei ca sa le trimit emailuri cu greseli. le aratam aici si toata lumea are de castigat pana la urma.

 6. Va multumim pentru observatie, greseala a fost rectificata.

  Intr-adevar, a fost o greseala a departamentului de documentare ca nu au analizat cu atentie datele tehnice puse la dispozitie de furnizor, in care setul respectiv de paranteze (“Quad Core”) era pus pe alt rand, in dreptul placii video in loc de CPU. De aceea aceasta eroare a aparut la trei magazine online (toate trei lucrand cu acest furnizor).

  Cu respect, echipa Cel.ro

  • o mica legatura are si Quad Core cu placa video, doar sa nu fie interpretat gresit. din ce am citit eu ar fi vorba despre o compatabilitate CPU – GPU, nimic mai mult.

   • Nu neg acest fapt, primul lucru pe care l-am facut cum am citit articolul a fost sa caut daca respectiva placa video este quad-GPU (quad SLI), la fel cum 9800 apare in varianta X2 Dual GPU.
    De compatibilitate GPU – CPU nu s-ar pune problema in aceasta situatie. Greseala a fost in descriere, unde s-au pus caracteristicile generale ale sistemului (quad core, culoare), si dintr-o oarecare coincidenta modelul placii video a fost alaturat caracteristicii Quad Core a laptopului.

    La fel de bine putea scrie “4GB RAM DDR3 Quad Core” sau “Bluetooth 2.0 Quad Core”, daca intelegeti ideea.

    Cu respect, echipa Cel.ro

 7. hm … . colegii astia nu sunt atenti deloc. :)

 8. V-as sugera cateva dar le-ati vizualizat deja, plus ca nu sunt “la mine acasa” sa fac reclama.

Tu ce ai de zis?

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.