Cât costă un cablu USB? Şi cât costa un cablu mai lung?

E adevărat că problema asta cu cablurile nu e o problemă de care depind vieţi. Şi totuşi e problemă. Sau mie mi se pare că e problemă.

1. Observ că unii producători se zgârcesc să dea şi un cablu atunci când vând o multifuncţională. Un nenorocit de cablu USB care costa ÎN MAGAZIN undeva pe la 1 euro.

N-am stat să caut prea mult. Am găsit pe PC Garage un Canon care costă aproape 100 de euro (vreo 90) şi la care nu se dă cablu USB. Să zicem că au o scuză: are şi Wi-Fi, poate nu e nevoie de cablu. Dar la asta care nu are decât interfaţă USB cum facem?

Ce urmează, să se vândă mouse cu fir şi să nu se dea firul în pachet?

Până la urmă nu e vorba de acel cablu, ci mai mult de faptul că insistă să fie proşti făcând oamenii să mai piardă timp cu încă ceva. Nu eşti atent că n-ai cablu în pachet şi mai trebuie să faci un drum sau să te cauţi pe undeva de un cablu. Dacă ai.

2. Cablurile astea de alimentare pentru unele electronice devin tot mai scurte sau … sunt doar eu?

Exemplu: O maşină de spălat lângă un congelator. Maşina de spălat are cablul fix cât să ajungă până la marginea mai îndepărtată a congelatorului. Şi invers. Nu cumva să poţi băga în altă priză. Şi ce dacă prizele se topesc de la prea mult consum? Punem prize lângă prize.

Cu siguranţă că marile companii economisesc căruţe de bani cu nişte cabluri lipsă sau mai scurte, oamenii nu cumpără produsele în funcţie de nişte cabluri şi aia e.

Situaţia e cam la fel fie că ne cumpărăm electronice de 100 de RON sau de 2.000 de RON. Cablurile rar depăşesc 1.5 metri.

De ceva vreme am un mouse nou. Mouse care are un cablu de 2 metri. Adică un mouse poate fi folosit la 2 metri de PC şi un TV, să zicem, trebuie să fie la sub 2 metri de priză. Pentru că toată viaţa noastră se învârte în jurul unor găuri din pereţi.

2 comentarii la Cât costă un cablu USB? Şi cât costa un cablu mai lung?

  1. Chiar nu inteleg dc nu ofera si acel cablu, prima data am ajuns cu imprimanta acasa si credeam ca l-am pierdut, dupa acea am aflat ca nu se distribuie impreuna.

Tu ce ai de zis?

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.