Cum Biserica Ortodoxă Română nu ține cont de oameni, legi sau bun simț

Cum? Simplu și periodic, ca în video-ul de mai jos:

Câte 3-4 ore (poate chiar mai mult) în fiecare duminică. La asta se mai adaugă, desigur, și clopotele din oră în oră din fiecare zi.

Astfel de evenimente nu ar trebui tratate altcumva doar pentru că afacerea lor se bazeaza pe religie. Orice alt eveniment care ar fi făcut atât de multă gălăgie într-o zi de duminică ar fi fost de mult … răstignit și interzis. Toate locurile publice ar trebui să joace după același set de reguli, fără a fi tratate diferit în funcție de domeniul de activitate (sau de influența preoților în comunitate).

Religia și slujbele nu ar trebui să îți intre forțat în casă și spațiul personal al oamenilor ar trebui mai bine delimitat de voința BOR. Desigur, e și vina oamenilor dacă se lasă spălați pe creier de dresorii ăștia. Nu știu ce preferă alții, eu unu aș înlocui majoritatea bisericilor cu spații verzi sau locuri de joacă pentru copii, așa ar fi folosit mai bine spațiile dintre blocuri.

Link spre biserica din video.

2 comentarii la Cum Biserica Ortodoxă Română nu ține cont de oameni, legi sau bun simț

  1. Na, acum fiecare după cum şi cât înțelege… Punctele de suspensie sunt pentru taberele de ambele părți ale baricadei.

  2. Nu e singurul lăcaș care are sistem audio in dotare si il foloseste nejustificat. Daca l-ar folosi doar cand multinea de oameni nu ar incepea in biserica nu cred ca ar fi vreo problema. Dar il folosesc de fiecare slujba… dar nah, asta e BOR-ul creaza repulsie in loc sa atraga oameni

Tu ce ai de zis?

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.