Cluj-Napoca, acest București din 1995

Explicăm titlul și apoi trecem la întâmplare.

Îmi povestea cineva acum câțiva ani cum era și ce făcea prin București în 1990-1995, iar una din chestiile cu care se lăuda era cum luau de la oamenii de pe stradă lucruri care le plăceau, în cazul povestit fiind vorba de ceva șapcă destul de interesantă / mișto. I-a luat-o de pe cap și aia a fost. Un fel de vest sălbatic, că oricum nu pățeau nimic pentru chestii de genul. Ăsta ar fi primul motiv, iar al doilea ar fi că tot mai colcăie țiganii și golanii plin zonele centrale sau aglomerate, dând o senzație de mahala în foarte multe locuri

Revenind la Cluj-Napoca, 22 mai 2016, ora 12:30-12:40.

Se dau pozele de mai jos:

Așa stătea doamna după ce strigase “Ajutor!” de câteva ori. Inițial am crezut că erau niște copii care se jucau, am ieșit abia dupa ce a strigat de vreo 3 ori.

Eu nu mai văzusem pe nimeni acolo, am crezut că se uita spre persoana care striga după ajutor, că nu mai zicea nimic, doar stătea și se uita.

S-ar putea ca doamna să stea chiar în blocul de lângă, pentru că mai ieșise cineva care o cunoștea la geam. Abia atunci când ieșise și cealaltă persoană la geam a zis și doamna că i-a luat cineva lanțul de la gât.

Mi s-a părut că era cu telefonul la ureche, probabil a și sunat undeva.

Dat fiind că era de căcat să nu sun la Poliție pentru asta, am sunat de 2 ori, pentru că prima oară m-au trimis să sun la alt numar. Se pare că Poliția Locală știe deja de caz. Să sperăm că se rezolvă și că se va curăța puțin zona pe unde cam colcăie țiganii, deși e numită “zona centrală” și prețurile se apropie de 1.500 de euro / mp, iar chiria bate zona Universității sau Romană din București. Poliția a zis că știe deja de caz, nu m-a intrebat nimic, poate se grăbeau să nu îi prindă pe idoții care fac curse noaptea prin oraș. Sunt o mână de idioți care fac asta, nu cred că e imposibil de rezolvat problema.

La 500 de metri de unde a fost făcută poza sunt 2 clădiri mari de birouri, în principal pline de firme de IT, n-ar strica dacă ar fi puțin mai sigură și mai curată.

Și Polița face treabă cum e mai ușor. Eu mi-am luat amendă pentru că am parcat pe trotuar, lângă blocul în care stăteam, motivul fiind evident. Ieri, de zilele Clujlui, peste tot unde era interzisă parcarea era plin de mașini. Păi ce facem, nevoia unora de a parca pe interzis pentru a veni la distracție e mai importantă decât nevoia mea de a parca atunci când vin de la muncă? Dacă-i așa atunci îmi vreau suta de lei înapoi.

Cam atât despre oamenii faini deocamdată.

Între timp aș vrea să promită vreun viitor primar și un Cluj mai sigur și mai curat, nu metrou, transport gratuit sau aqua parkuri.

2 comentarii la Cluj-Napoca, acest București din 1995

  1. Daca puneti cumva botul la gogosi cu metrou, v-o luati serios. Nimeni (primării) nu are bani de asa ceva, trebuie implicarea guvernului. Nici cu credit.

  2. “Cluj-Napoca acest Bucureşti din 1995” – perfect adevarat. O gramada de țiga-nesi, mizerie, şi încă destule de naşpa-things.

Tu ce ai de zis?

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.